Mark ‘Porkchop’ Holder – Death And The Blues
Format: CD – LP – Digital / Label: Alive Naturalsound Records
Releasedatum: 3 november 2017  

Tekst: Johan Vlasblom

‘Death And The Blues’ is de nieuwe plaat van Mark ‘Porkchop’ Holder en met ruim zes maanden tussentijd een snelle opvolger van ‘Let It Slide’. Samen met bassist Travis Kilgore en drummer Doug Bales trekt Holder een spoor van gruizige en stevig groovende boogie en blues(rock). Ik hoor onder meer invloeden van Hound Dog Taylor, George Thorogood en Guy Forsyth. Lekkere muziek voor in de auto als je op weg bent naar een afspraak waar je helemaal geen zin in hebt. En ook een mooie soundtrack wanneer je de spareribs en kippenpoten voor de BBQ aan het marineren bent. Biertje erbij natuurlijk. Ik las ergens dat Holder ooit aan de blues is geraakt na de nodige ervaringen met  verslavingen en depressies.
Of hij dit leven inmiddels helemaal achter zich heeft gelaten, weet ik niet maar op de plaat bedankt hij in ieder geval ‘ALL who helped us out along the road, especially when we were stranded.’

‘Death And The Blues’ gaat met Captain Captain  energiek en uptempo van start. De ritmesectie houdt de vaart erin en Holder slide en blaast er goed op los. Met zijn stem heb ik wat moeite; hij is niet zo onderscheidend en zou wat meer power en ballen kunnen gebruiken. Binnen het bekende blues/rock/boogie idioom biedt het trio  gelukkig wel de nodige afwisseling. Zo klinkt Nobody Wants To Cry als een akoestische demo uit Holder’s schuur terwijl een song als Coffin Lid lekker vet en strak doordendert. Bless Me Santasima is met één minuut en zesentwintig seconden van Ramones lengte en heeft een aparte Mexicaanse vibe. En het in-galop-tempo van Billy The Kid sluit naadloos aan bij het onderwerp. Be Righteous begint rustig maar na een minuutje is het vol gas erbij. What Is Wrong With Your Mind en Death And The Blues zijn beide aangenaam slepend.

Al met al een lekkere plaat die vooral nieuwsgierig maakt naar de live show. Bij voorkeur graag na 22.00 uur ’s avonds in een kleine en bedompte kroeg.

Tracks:
01. Captain Captain
02. Sad Days And Lonely Nights
03. Coffin Lid
04. Big Boat
05. Nobody Wants To Cry
06. Be Righteous
07. Bless Me Santasima
08. Billy The Kid
09. James Leg
10. What Is Wrong With Your Mind
11. Death And The Blues

Website: Mark ‘Porkchop’ Holder

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by