Foto Recensie: Mariee Sioux - Grief in Exile

Mariee Sioux – Grief in Exile
Format: CD – Vinyl – Digital / Label: Night Bloom Records
Releasedatum: 7 Juni 2019

Tekst: Paul Op den Kamp

Je staat aan de rand van de woestijn. Voor je ligt een desolaat en uitgestorven landschap. Donkere wolken drijven voorbij. Een raaf zweeft in de verte. Uit het niets klinkt een ijle stem. Je schrikt maar bent tegelijkertijd betoverd. Dit nachtelijk landschap heeft iets beklemmends als een ruwe schoonheid.

Misschien dat bovenstaande beeld wat vreemd overkomst, alsof uw recensent chemische  genotsmiddelen gebruikt tijdens het schrijven van een recensie. Dit is zeker niet het geval maar dit beeld doemde op bij het beluisteren van het openingsnummer van dit album.
Het eerste album in zeven jaar van deze Amerikaanse zangeres. Wiens gemixte familie achtergrond van Pools/Hongaars descent al een teken is van haar gevarieerde invloeden. Haar trage maar meeslepende folk doet denken aan grootheden als Joni Mitchell, Nick Drake en Joanna Newson. Thematisch blijft ze ook aards en spiritueel georiënteerd zoals die laatstgenoemde zangeres.

Het is opvallend dat haar stemgeluid en gebruik van akkoorden de muziek een licht psychedelisch karakter geven. De luisteraar wordt ondergedompeld in een wereld van vreemde beelden. Die ondanks haar vreemde of duister karakter nergens angstaanjagend wordt. Eerder  zijn het droommetaforen die de zangeres gebruikt om haar thema’s te duiden.

Een puik album. Ideaal om met koptelefoons in het holst van de nacht jezelf in te verliezen. Wegdromen op het randje van het licht en dromen. Langzaam wegdrijven in die andere wereld die Mariee Sioux met een paar slagen op haar gitaar verbeeld.

Mariee Siou - "Snow Knows White" (Official Video)


Tracklist:
01. Black Snakes
02. Baby Wave
03. Goose Song
04. Never Known
05. Grief in Exile
06. Behind the Veil
07. Snow Knows White
08. Coyote with the Flowering Heart
09. Love Like Water
10. My Birds

Website: Mariee Sioux


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.