Marc Jonson & Compañía De Sueños Ilimitada
Format: Vinyl single / Label: Munster Records
Releasedatum: 1 maart 2019

Tekst: Peter Marinus

De naam van de band doet vermoeden dat we hier te maken met een Latin band. En daar klopt dus niets van want we hebben hier te maken met de samenwerking tussen Marc Jonson & Compañía De Sueños Ilimitada, een band uit Spanje. Marc Jonson is een singer-songwriter uit de USA, die in 1972 debuteerde met het psychedelische folkrock album ‘Years’ op het Vanguard label. Het duurde tot 1992 voordat de opvolger ’12 In A Room’ verscheen, die meer in de powerpop hoek thuishoorde. Zijn derde album ‘Last Night On The Roller Coaster’ verscheen daarna in 2000.
In de tussentijd zat Marc nou niet bepaald stil want hij schreef nummers voor diverse artiesten, zoals voor Robert Gordon op diens ‘Are You Gonna Be The One album en voor The Roches, The Smithereens, Paul Butterfield en Dave Edmunds.

Als voorloper van een binnenkort te verschijnen album heeft Marc een single uitgebracht, ouderwets op vinyl. De twee nummers op deze single brengen je regelrecht terug naar het geluid van eind jaren ’70 naar artiesten als Dave Edmunds, Nick Lowe of Billy Bremner.

My Girlfriend (Doesn’t Like The Ramones) is dus geen nummer in de punktraditie van TheRamones, zoals je van de titel zou verwachten, maar een vrolijk rockend nummer in de beste Dave Edmunds/ Nick Lowe traditie. Hoe noemden ze dat eind jaren ’70 ook alweer? Pure pop for now people!!! Een zeer fris klinkend onschuldig, maar erg pakkend, popnummer dat het ook zo maar eens goed zou kunnen doen bij liefhebbers van de powerpop.
I Don’tWanna Go To School Today zit in dezelfde stijl, alleen met een lager tempo en een iets hoger Nick Lowe gehalte. Sprankelende pop dus, die je met weemoed aan het eind van de jaren ’80 doet denken, met heerlijk tintelend Byrds-achtig gitaarwerk.

Deze single maakt je absoluut zeer benieuwd naar het album van deze Amerikaanse-Spaanse samenwerking. Ik zou zeggen, laat maar komen dat album!


Tracklist:
01. My Girlfriend (Doesn’t Like The Ramones)
02. I Don’t Wanna Go To School Today

Website: Munster Records