Foto Recensie: Malone Sibun - Ashes to dust (4 track EP)

Recensie: Malone Sibun – Ashes to dust (4 track EP)
Format: Digital
Label: Redline records
Release: 31 januari 2022

Tekst: Jos Verhagen

Net op weg om hun goed ontvangen album Come together te promoten gooide de Corona roet in het eten zoals bij zovelen. Marcus Malone en Innes Sibun twee gitaristen die elkaar in Londen gevonden hadden stonden klaar en te popelen om op tournee te gaan.

De EP Ashes to dust kun je zien als een manier om de frustraties van je af te spelen, het reflecteert aan wat de fans bij optreden hadden kunnen verwachten. Innes Sibun weet verder nog te melden dat in het maken van deze EP ieder zijn eigen part van een nummer moest opnemen dit vond hij jammer. Jammer dat het maken en spelen van nummers geen spontane activiteit is, het deed ons beseffen dat we harder moesten werken als muzikant.

De opening track Making it begint heel voortvarend, het drumritme komt me wat gehaast, over het lijkt wel te snel voor dit nummer maar daar en tegen Marcus Malone zijn stem klinkt hier als een klok; samen strooien de beide gitaristen hier kwistig rond met gitaarsolo’s. De titel track Ashes to dust klinkt wat relaxter als geheel maar ook hier geven de heren vol gas alsof ze wat in te halen hebben. Als je het niet zou weten zou je denken dat je hier naar David Coverdale’s Whitesnake zit te luisteren. De stem van Marcus heeft erg veel van hem weg.

Willie Dixon’s Evil zette me aan het denken ik ken dit ergens van, deze uitvoering doet me erg denken aan de uitvoering van de Dead Daisies uit 2018. Dat twee gitaristen op een album niet alleen tot solo smijterij leidt en dat hun kwaliteiten ook op een ander vlak liggen laten zij horen in Restless heart. Innes Sibun begeleid hier Marcus Malone op subtiele wijze met een Dobro. Het nummer verhaalt over het bestaan van een muzikant, een die graag thuis is maar als het even kan ook ‘on the road’ wil zijn.

De EP Ashes to dust is een mooie samenvatting van wat men kan verwachten van deze twee topmuzikanten.

ASHES TO DUST

Tracklist:
1. Make it
2: Ashes to dust
3: Evil
4: Restless heart

Malone Sibun band:
Marcus Malone – zang, gitaar
Inne Sibun – zang, gitaar
Roger Inniss – Bass
Kevin O’Rourke – drums
Tim Blackmore – Keyboards
Moz Gamble – Keyboards on Restless Heart

Website: https://www.malonesibun.com/


Ook op Blues Magazine ...