Magic Fingers & The Wizards Of Blues – Hands On The Blues

Magic Fingers & The Wizards Of Blues
Hands On The Blues

featuring Kai Strauss, Roger C.Wade, Alex Lex, Nico Dreier

Release: December 2021
Label: Eigen release door Ralf Schusdziarra (bestellen zie eind review)

Producer, songwriter en bassist Ralf ‘Magic Fingers’ Schusdiazza wilde al een tijd dit album maken maar het kwam er niet van. Nu in deze lockdown tijd was de mogelijkheid daar dit te realiseren met Kai Strauss, Alex Lex, Nico Dreier (allen ook Kai Strauss Band) en de in Duitsland wonende Engelsman Roger.C.Wade. Met ondersteuning van Neu Start Kultur van de Duitse regering voor cultuur en media.

In twee dagen, in september 2021, zijn er dertien tijdloze bluesnummers opgenomen door Matthias Donner in Tonstudio Donner in Remscheid. Het album is geproduceerd door Ralf Schusdziarra.

Het album, in een mooie stevige klaphoes, bevat zes zelf geschreven nummers en zeven niet al te bekende covers, zoals bijvoorbeeld Empty Arms van Stephen Ray Vaughan.

Tekst: André Wittebroek

Men opent het album met de heerlijke shuffle Empty Arms met een lekker gitaar intro van Kai Strauss waarna zijn zang invalt. Mooi pianootje van Nico Dreier, diepe bas van Ralf Schusdziarra en de fijne beat van Alex lex. Een top gespeelde blues.You Don’t Have To Go begint met de mondharp van Ralf die hier de zang doet, een heerlijke groove is de basis van dit nummer en een hoofdrol voor de piano. Roger doet de zang en harp op Help Me en Kai komt met helder puntig gitaarspel. Ritmesectie is top. Mooi nummer en perfect in balans. Uptempo en funky is het instrumentale Cleo’s Mood met de mondharp die domineert en Nico op orgel. Van Walter Jacobs is de shuffle in New Orleans stijl Just Your Fool. Dan volgt het groovende Ain’t No Going Back met zalige ritmes en prachtig gezongen door Roger. Top nummer! De eerste en prachtig gespeelde slowblues Why Do Everything Happen To Me met ingetogen gitaarspel en zang van Kai komt daarna. Mooie pianosolo ook. De door Roger geschreven boogie Whiskey Drinking Woman is lekker uptempo. Who’s Been Talking wordt in heerlijke Peter Green stijl gespeeld, zoals bijvoorbeeld Henrik Freischlader I Loved Another Woman speelt. Shuffle en steviger weer in Airline Blues. Rock and roll-blues and swing kenmerken het vlotte Stay At Home. De rustige Mississippi blues One August Day wordt gezongen door Roger, mondharp, tokkelend gitaartje en zachte drums erbij. In de swingende afsluiter The Final Moaning van dit heerlijke bluesalbum heeft de orgel de hoofdrol.

Conclusie:

Met Hands On The Blues hebben Magic Fingers & The Wizards Of Blues een heerlijk bluesalbum gemaakt. Deze topmuzikanten weten waar Abraham de ‘echte’ blues mosterd vandaan haalt!
Verplichte aanschaf voor de bluesliefhebber.

Line-up:
Ralf ‘Magic Fingers’ Schusdziarra: bass
Roger C. Wade: vocals, harp
Kai Strauss: vocals, guitar
Alex Lex: drums
Nico Dreier: piano, organ

Tracks:
01: Empty Arms
02:You Don’t Have To Go
03: Help Me
04: Cleo’s Mood
05: Just Your Fool
06: Ain’t Going Back
07:Why Do Everything Happen To Me
08: Whiskey Drinking Woman
09: Who’s Been Talking
10: Airline Blues
11: Stay At Home
12: One August Day
13: The Final Moaning

Bestellen van de cd kan via: ralf.schusdziarra@bass-seminar.com


Ook op Blues Magazine ...