Lucy In Blue – In Flight
Format: CD – LP – Digital / Label: Karisma Records
Releasedatum: 11 april 2019

 Tekst: Paul Op den Kamp

Rockers uit IJsland. Hun recente optreden tijdens het Roadburn festival in Tilburg was een ware tijdcapsule. De muziek die is gedompeld in de sferen van de jaren zeventig deed de aanwezige bezoekers wegdromen. Als jonge nazaten van Camel, Pink Floyd of Deep Purple is hun psychedelische blues rock opgebouwd uit lagen orgelbegeleiding en zalig meerstemmigheid.
Voor de band is dit album nummer twee. Dit twee jaar na hun debuutalbum, de titel daarvan is gelijk aan de naam van de band.

Precies zoals de afbeelding op de hoes klinkt de muziek. Langzaam en beheerst storten de golfen tegen het strand. Het grauwe, blauwige avondlicht een voorbode van de lange nacht. Spookachtig drijven de stemmen voorbij over dit licht droevige landschap. Dit is geen progrock van sci-fi maar een versmelting van dat genre met  het verdriet van de blues. Dromerige sferen met een rauw randje. De golven die eerst zo majestueus aan land kwamen kolken plots op tot een woeste kracht. Deze muzikale droom uit het hoge noorden is als een deken. Een omhulsel waardoor je veilig de reis kan maken naar de overkant.

Het kleine minpuntje is dat deze deken de luisteraar soms iets te goed omhult. Als één geheel spoelt de muziek over je heen, het gebrek aan duidelijke verschillen is daarin een nadeel. Alle nummers zijn goed maar er mist een bepaalde dynamiek. Niet echt een nummer springt er direct boven uit. Of dit moet de ultieme verassing zijn dat de echte juweeltjes er pas na twintig keer luisteren tevoorschijn komen.


Tracklist:
01. Alight, Pt 1
02. Alight, Pt 2
03. Respire
04. Matricide
05. Nuverandi
06. Tempest
07. In Flight
08. On Ground

Band:
Arnaldur Ingi Jónsson: Keyboards & vocals
Kolbeinn Þórsson : Drums
Matthías Hlífar Mogensen: Bass & vocals
Steinþór Bjarni Gíslason guitar & vocals

Website: Lucy In Blue


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.