Lucky Peterson - I'm Back Again

Lucky Peterson – I’m Back Again

CD / Music Avenue / Blues Boulevard

Tekst: Eric Campfens 

Op een leeftijd van bijna vijftig jaar heeft Lucky Peterson al een carrière achter de rug van meer dan veertig jaar. Als 5-jarig ventje werd hij al onder de hoede genomen door Willie Dixon en dit was het begin van een mooie loopbaan. In augustus 2012 werd een concert van Lucky opgenomen in de 55 Arts Club in Berlijn. Dit resulteerde in een dubbel-cd en driedubbel-DVD onder de naam “Live At The Arts Club In Berlin”. Van de 22 songs zijn er nu elf geselecteerd en onder de naam “I’m Back Again” uitgebracht. Een passende titel, want Lucky had wat problemen met de Amerikaanse justitie en mocht daardoor het land niet uit.

Peterson leidt zijn band, bestaande uit Shawn Kellerman (gitaar), Timothy Lee Waites (bas) en Raul Valdes (drums) vol vuur en energie door de twaalf songs. We horen onder meer Muddy Waters’ “I’m Ready”, Howlin’ Wolfs “Who’s Been Talking” en Elmore James’ “Dust My Broom”. In de bijna 13 minuten lange instrumental “Blues Medley” horen we de stijlen Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan langskomen. Bijzonder fraai zijn het soulvolle “It Ain’t Safe” en het indrukwekkende “The World Is In A Tangle”.

Voor degene die echt alles van Lucky Peterson wil hebben zou ik de complete cd of DVD “Live At The Arts Club In Berlin” aanraden, waarop ook de songs staan die door Lucky’s vrouw Tamara zijn gezongen. Maar deze – goedkopere – versie is in ieder geval al een aanwinst.

01. I’m Back Again
02. Smooth Sailing
03. Trouble
04. Blues Medley
05. Giving Me the Blues
06. Ta’ Ta’ You
07. It Ain’t Safe
08. I’m Ready
09. Who’s Been Talking
10. I Believe I’ll Dust My Broom
11. The World Is in a Tangle

Note: op 3 augustus a.s. is Lucky Peterson live te bewonderen in de Noth Sea Jazz Club in Amsterdam in het kader van Het lijstje van Johan.


Ook op Blues Magazine ...