Lucinda Slim – Lucinda Slim
Format: CD – Digital / Label: Haggis Records
Releasedatum: 29 september 2018

Tekst: Peter Marinus

Lucinda Slim is een zeer actieve dame. Zij is namelijk zangeres, DJ en platenverzamelaar. Daarnaast treedt ze ook nog eens op als Tanja Daese, Nia Saw en Tanya Shaw en werkte ze in het verleden met artiesten als Zap Mama, Youssou N’Dour, Sharon Jones & The Dap Kings, Sergio Mendes en Ladysmith Black Mambazo.

In 2015 verscheen haar debuutalbum ‘Lucinda Slim’ op vinyl en nu pas is dit album ook op cd te krijgen. Veel van de nummers op dit album werden mede gecomponeerd door Keb Darge, de legendarische Northern Soul DJ en Gabe Roth , bekend als bassist, producer en componist van Sharon Jones & The Dap Kings.
Lucinda wordt op het album begeleid door de Belgische muzikanten Frederik Vandenberghe (drums), Matthias Debusschere (bas), Peter Lesage (toetsen) en Bruno de Grootte (gitaar) plus de Haggis Horns.
Qua geluid ga je met dit album weer terug naar de hoogtijdagen van de 60’s/begin 70’s soul en komen vergelijkingen met Sharon Jones & The Dap Kings (en andere Daptone artiesten) al snel naar boven drijven.

Zo opent het album met het stuwende en swingende You Don’t Mean It, een cover van het Gloria Barnes nummer. Hier vallen direct de pompende Haggis blazers op. Northern Soul op zijn best met zang, die richting soulgrootheden als Candi Staton en Ann Peebles gaat. Love Thief is een loom swingend soulnummer met staccato gitaariffs en de blazers wederom in de hoofdrol. Lucinda’s stem doet hier aan James Brown zangeres Vicky Anderson denken.
Uiteraard hoort op een album als dit ook een langzamer soulnummer en die komt dan ook langs in Borrowed Love. Een lui deinend nummer dat doet denken aan het betere, dus soulvollere werk van Diana Ross (en dat bestaat echt!!). Daarna is Whirlpool weer een onweerstaanbaar stuwend soulnummer met een Motown drive a la Martha & The Vandellas of The Supremes. Het nummer benadert de klasse van een nummer als “Heat Wave”.
Wrath Of The Lawmen is een kolkend funkynummer waarin de geest van zowel Curtis Mayfield als Norman Whitfield ronwaart. Compleet met klokkenspel en bombastisch paukenwerk. De cover van het Irma Thomas nummer Two Winters Long is een intiem en luchtig voorthuppelend soulnummer. In de instrumentale versie van You Don’t Mean It blijkt de klasse van de Belgische begeleiders, die bewijzen dat ze minstens zo goed zijn als The Dap Kings.
Als bonustrack krijgen we dan nog All This Time, dat één van de favoriete nummers van Paul Weller blijkt te zijn. En dat is begrijpelijk want dit warm groovende jazzy nummer doet bij vlagen denken aan Weller’s uitstapje met The Style Council.

Een prima soulalbum, dat dan ook aan iedere soulfan aan te raden is.


Tracklist:
01. You Don’t Mean It
02. Love Thief
03. Borrowed Love
04. Whirlpool
05. Wrath Of The Lawmen
06. Two Winters Long
07. You Don’t Mean It (instrumental)
08. All This Time (bonustrack)

Website: Lucinda Slim


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.