Lucas Haneman Express – Catch The Westbound
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 6 april 2019

Tekst: Peter Marinus

Liefhebbers van rockmuziek met een flink bluesgehalte opgelet! Lucas Haneman Express uit Ottawa, Canada, heeft namelijk net haar derde album uitgebracht. Een album waarop hun rock flink vermengd wordt met blues, Southern rock, swamprock, soul en funk. En dat dan met een zeer aangenaam resultaat.

De band rond zanger-gitarist Lucas Haneman bestaat verder uit zangeres Megan Laurence, drummer Jeff Asselin en bassist Martin Newman. Vorig jaar werd de band nog met een Maple Blues Award genomineerd als “New Artist Of The Year” en ik kan mij daar wel iets bij voorstellen want deze band bezit over een flinke hoeveelheid “heilig vuur”.

Het nieuwe album opent met Lay It To The Line waarin een “They Call Me The Breeze”-achtige swing zit. Lucas heeft een felle rauwe gitaarstijl en de meerstemmige zang valt ook direct op in dit nummer waarin ook at Lynyrd Skynyrd/Marshall Tucker Band trekjes boven komen drijven.
Cold Cold Front is daarna een broeierige funky rocker met schroeiend gitaarwerk in een zweterig, haast swamprock-achtig geluid. Megan zingt vervolgens de ballad Wicked Ride. Een soulvol nummer waar haar stem uitermate geschikt voor is. Het rauw huilende gitaarwerk van Lucas zorgt ervoor dat enige zoetsappigheid buiten de deur wordt gehouden. Hij levert een fraaie, ingetogen gitaarsolo af.
De vurig pompende rocker Make It Right is een opwindend nummer met een licht Southern rock randje en hard priemend gitaarwerk. Het countryblues intro van Ms. McGrim gaat over in een bonkend bluesrock nummer dat door Lucas en Megan gezongen wordt met een Delaney & Bonnie-achtige vurigheid. Dat Delaney & Bonnie vuur is ook aanwezig in Devil’s In My Grave via hun bluesy, haast gospel-achtige zang in een verder log stampend bluesrock nummer. Megan steelt de show met haar kristalheldere zang in de ingetogen funky ballad Pick It Up.  Een nummer met een luie funky groove dat op het eind overgaat in een sompig pompende bluesshuffle.
Stotende funky bluesrock is te horen in Night Takes The Chances (For G.D.). Een nummer vol rauwe gitaarlicks, ingenieuze breaks maar bovenal met heerlijk broeierige grooves. Ook Touch Of Your Love is funky maar dan op een “Shoorah Shoorah”-achtige manier. Luchtig swingend met een Black Crowes achtig geluid.
De band sluit af met het akoestisch deinende To Be Brave. Een aangenaam folky nummer.

De Lucas Haneman Express zal met dit derde album ongetwijfeld in de smaak vallen bij liefhebbers van het betere bluesy rockwerk!


Tracklist:
01. Lay It To The Line
02. Cold Cold Front
03. Wicked Ride
04. Make It Right
05. Ms. McGrim
06. Devil’s In My Grave
07. Pick It Up
08. Night Takes The Chances (For G.D.)
09. Touch Of Your Love
10. To Be Brave

Website: Lucas Haneman Express


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.