Foto Recensie: Little Victor – Boogie All Night

Little Victor – Boogie All Night

Format: CD/ Label: El ToroRecords/ Release: september 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Tom Moerenhout
 
We weten allemaal dat muziek uit klanken bestaat. Als je de nieuwe CD van Little Victor opzet dan krijg je een veelvoud hiervan.
Prachtige authentieke sound zoals dat in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw opgenomen werd met als noemers en voorbeelden Sun Blues, Chicago Blues, Swamp Blues, slide gitaar en mondharmonica, Howlin’ Wolf, John Lee Hooker, Elmore James, Slim Harpo, Lazy Lester, Papa Lightfoot en Jerry McCain, maar als deze man gaat zingen dan klinkt het ongeveer zo: “mwah bèh, wieh ha wee wa wo, hee mo boekie oh nai lo”
Wat de Little Victor zingt is namelijk niet te verstaan dus waar het allemaal om gaat is me niet duidelijk maar omdat het allemaal best lekker klinkt blijf je absoluut de hele CD afluisteren. Halverwege bekruipt je toch een soort meligheid, dan ga je proberen mee te zingen en zaten sommige mensen me in de file vreemd aan te kijken waarom ik zo in een deuk lag en op mijn stuur aan het meppen was.
 
Ook is het nog eens leuk om naar te kijken zie hier:

Little Victor - Blind Man Boogie -

 
Een duidelijk voorbeeld dat de man buiten musicus ook een komische entertainer is met een voorliefde voor oude gitaren, -microfoons, -kleding, versterkers compleet met
mondharmonicarekje met een vreemd zakje met microfoon er in.
Het label El Toro heeft een selectie gemaakt van 14 zelfgeschreven songs van Victor Mac, zoals de man in het echt heet, afkomstig uit een collectie van 60 eerder in 2006 opgenomen songs, hier op begeleid door drummer Brian Fahey (ex-The Paladins), contrabassist Mario Moreno (ex-Billy Bacon) en gitariste Sophie Kay.
Ik denk dat ik ‘m zo nog een keertje aanzet want het intrigeert enorm en het garandeert een grote grijns.
 
Website: www.eltororecords.com & www.myspace.com/littlevictormusic
 
CD samples:
http://www.eltororecords.com/eltorowebshop/product_info.php?info=p193_LITTLE-VICTOR.html


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.