Little Steven – Soulfire
Format: CD / Label: Universal
Releasedatum: 19 mei 2017

Tekst: Joop van Rossem

 Little Steven (Van Zandt) is al sinds jaar en dag sidekick van Bruce Springsteen. Wellicht is dat gegeven er wel de oorzaak van dat  ‘Soulfire’ zo lang op zich heeft laten wachten, want het is de opvolger van het in 1987 uitgebrachte ‘Freedom No Compromise’. Maar jongens, jongens, wat is het een plaat geworden zeg! Al dagenlang klinkt-ie op hoog volume in huize Van Rossem. Niet dat er hier sprake is van iets innoverends maar mijn hemel, wat zijn dit twaalf sterke liedjes. Als je al zo lang omgaat met Springsteen, dat word je vanzelfsprekend “besmet” door zijn muzikale aanpak. Dus tussen dit dozijn tracks zitten diverse nummers volgens Springsteen-sjablonen zoals als in I’m Coming Back, Love On The Wrong Side Of Town (gepend met The Boss), Standing In The Line Of Fire (met eveneens muzikale invloeden uit de spaghetti-western), Saint Valentine’s Day en Ride The Night Away. Een andere amigo de musica van Van Zandt, Southside Johnny, heeft model gestaan voor de verrukkelijke bluesrocker Blues Is My Business, I Saw The Light (opgetuigd met heerlijke blazers en damesharmonieën) en de lekkere rhythm ’n bluesballad Some Things Just Don’t Change. Maar de Amerikaan serveert ook nog andere smaken zoals ouderwetse doowop/soulballads (The City Weeps Tonight, I Don’t Want To Go Home), terwijl mijn eerste gedachten bij het seventies soulsfeertje van Down And Out In New York uitgingen naar soulzanger Johnny Bristol, u weet wel van Hang On In There Baby.

Uw recensent had niet gedacht dat Little Steve nog zo’n albumknaller in zich had. Is het raar om eind mei al te denken aan jaarlijstjes?

Tracklist:
01. Soulfire
02. I’m Coming Back
03. Blues Is My Business
04. I Saw The Light
05. Some Things Just Don’t Change
06. Love On The Wrong Side Of Town
07. The City Weeps Tonight
08. Down And Out In New York
09. Standing In The Line Of Fire
10. Saint Valentine’s day
11. I Don’t Want To Go Home
12. Ride The Night Away

Website: Little Steven

Eind mei is de band aan een uitgebreide Europese toer begonnen waarbij op 24 juni Antwerpen en 25 juni Amsterdam wordt aangedaan.


Ook op Blues Magazine ...