little steven

Little Steve & The Big Beat
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door Theo Cools

Een mini cd van bovengenoemde band met 3 eigen nummers en 2 covers. Deze band bestaat uit muzikanten die al langer aan de weg timmeren in o.a. Mike & The Mellotones/Dede Priest en The Backbones en het podium hebben gedeeld met niet de minsten als o.a. Otis Grand en James Harman.

En het moet gezegd: Het blijkt een aangename verrassing. De opening, een stuwende en in de juiste groove liggende “ Feel So Bad” van Chuck Willis, is tegelijk het langste nummer maar verveelt geen moment. Mooie Albert King licks van Steven van der Nat en een puike saxsolo van Tinez van Toor.

“Working Overtime” is een lekker lopende geoliede shuffle die we van de T.Birds tegenwoordig te weinig horen. Met Clarence Carter‘s “Slip Away” kan je ook lelijk op je gezicht gaan, maar de boys vermijden de valkuilen en weten ook deze soulklassieker naar hun hand te zetten. Fijn om weer eens een blues-/soulband met blazers te horen.

Aan “Hard Times” vertilt het gezelschap zich m.i. iets. Het langzame nummer duurt wat te lang om interessant te blijven. In het 5e en laatste nummer “ Count On You” is de band weer op z’n best. Op een ondergrond van een goede ritmesectie en een pakkende gitaarsolo van Steve die er en passant ook nog een twang uitgooit valt alles op zijn plaats.

Samenvattend : Deze cd staaft absoluut de goede berichten over de live optredens van deze band.

Website: www.littlesteve.nl