Foto Recensie: Little Roger & The Houserockers - Good Rockin’ House Party

Little Roger & The Houserockers – Good Rockin’ House Party
Format: CD / Label: 9a Music
Releasedatum: 22 september 2017

Tekst: Michel Zwiers

Little Roger & The House Rockers, aka Roger Wade zang en harmonica’s met vrouw Marion op piano en medestrijders. De aankondiging van hun cd-release ‘Good Rockin’ House Party’ op facebook, maakte me erg nieuwsgierig. De vraag aan Roger Wade zijn nieuwe pareltje in mijn radioprogramma te introduceren kreeg direct respons. Twee dagen later had ik de cd in mijn brievenbus. Snel uit de enveloppe en in de cd-player. Vanaf de eerste noot swingt en rockt dit album. Een cd met dertien nummers uit zowel eigen hand als gecoverd. Bijvoorbeeld komt I Don’t  Go For That van Jimmy Reed  en Glad I Don’t Have To Worry No More van Robert Lockwood voorbij. Daarnaast overwegend eigen nummers geschreven door Roger en Marion Wade en de oud gitarist van The Electric Kings, T-Man Michalke. De band bestaat verder uit Chris Seidel op drums en Stephan Roffmann op upright bass, Elk nummer is een terugblik in de jaren 50 van de vorige eeuw. De drive en feel is zorgvuldig gekozen. Drums klinken heerlijk authentiek waarop de contrabas perfect de ondersteuning verzorgt voor rest van de band. Een goed team samen en te bedenken dat deze twee opgeteld de vijftig levensjaren niet tellen. Begin twintig zijn deze rasmuzikanten die een geweldige drive neerzetten. Of het nu een swing-, flat tire of een Jimmy Reed-shuffle is. No problem!! Dit belooft wat voor de toekomst! De cd opent met het nummer To The Bone, waarbij snel duidelijk wordt waar het naar toe gaat. Een boodschap aan het feit waar het hard bij elkaar gewerkte geld door de vrouw aan uitgegeven wordt. De zang is heerlijk duidelijk en een uitstekende timing. Little Roger zingt zijn boodschap vol overgave. Daarnaast een heerlijk harmonicageluid. Prachtige toon!
Eigenlijk de gehele cd. Duidelijk te horen dat William Clarke een van zijn voorbeelden is. Het nummer Nightwalker is dan ook een ode aan hem. Een heerlijk chromatisch harp nummer.
Valt mij op dat de cd niet begint te vervelen. De nummers zijn zeer afwisselend qua rhythm en keuze van gitaargeluid. Een ieder van de band krijgt zijn part tijdens “The Rockin’House Party”. Rocket Fizz is het feestje van Marion Wade op piano. Een heerlijke boogie woogie met een zeer subtiele begeleiding van drums. Overigens hoor ik een piano die niet dominant aanwezig is maar in volle dienst van de band. Crabs is het feestje van de T-Bone Walker georiënteerde gitarist T-Man Michalke. Hij is een gitarist waar je “U” tegen zegt. Goed geluid en timing. Fills afgewisseld met subtiel akkoorden werk. Een vijftal wat goed op elkaar ingespeeld is.

Al met al een cd die de titel ‘Good Rockin’ House Party’ vol waar geeft voor zijn geld. In mijn oren bijzonder goed werk verricht in de studio Rocket Sound Lab in het Duitse Essen. Een goede uitgewogen balans en heerlijk transparant. Deze cd nodigt zeer zeker uit om een gig van deze band te bezoeken.

It's Later Than You Think - Little Roger & The Houserockers

Tracklist:
01. To The Bone
02. It’s Later Than You Think
03. Just Can’t Stay
04. Little Girl
05. Rocket Fizz
06. Midnight Boogie
07. Alternative Facts
08. Night Walker
09. Glad I Don’t Have To worry No More
10. I Don’t Go For That
11. Whisky Tonight
12. Crabs
13. Get High Everybody

Website: Little Roger & The Houserockers


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.