Little Geneva – Live At The Factory (EP)
Format: CD (EP) – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 3 februari 2019

Tekst: Peter Marinus

De nieuwe Britse bluesrock band Little Geneva uit Bristol heeft het briljante idee gehad om zichzelf aan het publiek te presenteren via een live EP, zonder publiek overigens. Hierop staan vijf covers, die verraden uit welke hoek hun bluesrock waait. Dat is de klassieke bluesrock hoek waarin namen als John Mayall, Eric Clapton en zelfs The Beatles thuishoren.

De band bestaat uit Rags Russell (zang, harmonica), de broers Chris en Dave Doherty (gitaar), Zak Ranyard (bas) en Simon Small (drums).

Sommige lezers zullen misschien zeggen dat het wat armoedig is om alleen maar covers op te nemen maar ik geef ze daarin totaal ongelijk. Want als het op een opwindende en liefdevolle manier gebeurt, zoals dus bij Litte Geneva, zul je mij absoluut niet horen klagen.

De eerste cover is Key To Love, een nummer van John Mayall, dat door de band is omgebouwd tot een pompende bluesrocker waarin de Doherty broers alle aandacht opeisen met hun messcherp snijdend gitaarwerk. Willie Cobb’s You Don’t  Love Me klinkt bij Little Geneva iets hoekiger, en dus funkier. Rags is hier te horen met zijn priemende en huilende harmonica. Deze cover is dus een prima voorbeeld van een klassieker, die in een stevig modern jasje is gestoken.
Een slowbues ontbreekt natuurlijk niet op deze EP Someday After A While is geschreven door Freddy King, en o.a. bekend geworden in de uitvoering van Eric Clapton.  Op de EP is het een warme en sfeervolle slowblues met krachtige zang en prima snijdend gitaarwerk.
All Your Love van Otis Rush kennen wij, bluesrockers, vooral in de uitvoering van John Mayall. Deze cover klinkt hier vrij authentiek hetgeen dus inhoudt dat het nummer compleet met het hard snijdende gitaarwerk en de rockende tempoversnelling te horen is.
Yer Blues van the Beatles past perfect tussen de andere covers. Little Geneva heeft weinig aan het origineel veranderd. Alleen is de volumeknop wat hoger gezet, klinkt er een vibrerende gitaarsolo en heeft het nummer hier een abrupt eind.

Deze EP doet uitzien naar de verrichtingen van Little Geneva, een enthousiast en stevig klinkende nieuwkomer aan het bluesrock front. Ik ben ook benieuwd naar een compleet album!


Tracklist:
01. Key To Love
02. You Don’t Love Me
03. Someday After A While
04. All Your Love
05. Yer Blues

Website: Little Geneva


Ook op Blues Magazine ...