Lisa Lim

Lisa Lim – Lisa Lim
Format: CD. Label: Spin Dog Records. Release: May 2013
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Tekst: Jan Marius Franzen

Op haar tweede album bewijst singer/ songwriter/ multi-instrumentaliste Lisa Lim dat zij een begenadigde gitariste is, die ook het stevige gitaarwerk niet schuwt.

Het begint al meteen heftig met Superstitious Mind met een mooi sfeervol intro, gedreven zang van Lisa en een gedurfde rockende gitaarsolo. Het nummer doet denken aan het beste werk van Joan Jett. Op My Perfect World wordt deze lijn doorgezet. Lekkere in het gehoor liggende rock met weer een spannende gitaarsolo. Dit nummer doet denken aan een rockende Sheryl Crow en je hoort ook dat Lisa naar Jack White heeft geluisterd. Een prima nummer om hard in de auto te draaien!

Broken Promise Blues is eén van de hoogtepunten. Hier vloeien blues en hardrock samen. Op Distant Second en Perfect Fit rockt Lisa lekker door. Op het prachtige sfeervolle Denial neemt Lisa wat gas terug met ingetogen zang en gitaarwerk. Het laat ook zien dat Lisa een goede songwriter is. De volgende nummers Please, Please Don’t Go, I Got You, Our River (een ode aan haar grootouders), The Letter zijn ingetogener. Op Let Let go begint Lisa weer echt te rocken om de CD af te sluiten met het geweldige Manic Energy met een gave Hendrix-achtige gitaarsolo en zelfs wat hip hop invloeden. Ook een hoogtepunt!

Op deze CD is goed te horen is dat Lisa ook beïnvloed is door gitaristen als Jimmy Page, Roy Buchanan en vooral Jeff Beck. Lisa bespeelt meerdere instrumenten zoals toetsen en drums, en technieken van deze instrumenten gebruikt zij ook in haar gitaarspel. Soms gebruikt zij de gitaar bijvoorbeeld ook als een percussie instrument.

Alle nummers op deze CD zijn lekker compact en duren nooit langer dan 5 minuten. De meeste zijn ruim drie minuten. Afwisselende eigentijdse bluesrock nummers die ervoor zorgen dat de CD blijft boeien. De wat hardere nummers zijn het best, mede omdat daar Lisa’s gedurfde gitaarspel het best uit de verf komt.

Kortom: Een prima CD van een vitale en geïnspireerde muzikante gesteund door een uitstekende band. Lisa Lim rocks!

Op 25 juni a.s. besteedt Jan Marius in zijn radioprogramma Purple Haze op RTV Katwijk aandacht aan deze CD en is er ook een interview met Lisa Lim te horen. Het programma is ook via internet te beluisteren : http://purplehaze.rtvkatwijk.nl

01 Superstitious Mind
02 My Perfect World
03 Broken Promise Blues
04 Distant Second
05 Perfect Fit
06 Denial
07 Please, Please Don’t Go
08 I Got You
09 Our River
10 Letter
11 Let Go
12 Manic Energy

Website: www.lisalimmusic.com