linsey alexander

Linsey Alexander – Been There Done That
Format: CD/ Label: Delmark
Releasedatum: Juli 2012
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

door Taco Broekman

Sterk debuut-album op het Delmark-label van de, inmiddels 72-jarige (!), Amerikaanse zanger/gitarist. Hij is geboren in Mississippi en opgegroeid in Memphis en speelt Chicago blues als een van de besten. Mede dank zijn krachtige, donkere soulvolle stem en het gitaarspel wordt hij tot een van de toppers gerekend in dit genre. Hij speelde bij oa met Buddy Guy, Magic Slim, AC Reed en B.B. King.

Met een negenkoppige band heeft hij alle twaalf songs live ingespeeld, dus een complete blazerssectie en een buitengewone harpspeler in de persoon van Billy Branch. Billy zorgt met zijn gloedvolle, virtuose mondharmarmonica-spel voor het extra sausje blues. Een mooiere combinatie kun je je haast niet wensen als debuut bij het Delmark label. Vlak daarbij zeer zeker niet weg het gitaartalent Mike Wheeler en de Italiaan ‘Breezy’ Rodio die hem terzijde staan. Het album is samengesteld met voornamelijk eigen werk van Lindsey Alexander en daarmee scoort hij bovengemiddeld goed.

Chicagoblues met een funky inslag voert op deze release de boventoon. Het klinkt soepel en soms zelfs uitdagend. Linsey: ‘The blues is a part of who I am. I still got a story to tell’.

1. Raffle Ticket
2. Bad man
3. Been There Done That
4. I Had a Dream
5. Looks Like It’s Going to Rain
6. My Mama Gave Me the Blues
7. Going Back to My Old Time Used to Be
8. The Same Thing I Could Tell Myself
9. Big Woman
10. Going Up on the Roof
11. I’m Moving
12. Saving Robert Johnson


Ook op Blues Magazine ...