Lick Creek – Too Damn Country
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 14 juni 2019

Tekst: Peter Marinus

De ene rootsrock band is de andere niet! Dat bewijst dit album van de band Lick Creek uit Illinois wel. Naast het feit dat er flink wat country en bluegrass in hun muziek te horen is mengen zij met het grootste gemak ook invloeden uit de blues, Southern rock en classic rock door hun nummers.

De band bestaat uit Lance Stone (zang), Maddie Brown (zang), Ryan King (gitaar, mandoline, pedal steelgitaar), Robert Bryant (drums), Tyler Landes (gitaar) en Steve Gragert (bas).

Na hun debuut EP ‘Let Me Be uit 2017 is het nu tijd voor een album.

En dat album opent gelijk al indrukwekkend met The River (Intro) waarin gekwelde slavenzang en rammelende kettingen te horen zijn. Een veelbelovend intro dus. Holy Water opent dan met een rauw snijdende slidegitaar en gaat verder als een traag, broeierig Southern rocknummer waarin je ook bluegrass elementen tegenkomt via de banjo en de mandoline. Een krachtig rockend nummer met een rauw scheurende gitaarsolo.
See You Again is vervolgens een lui schuifelend rootsrocke rnummer met lichte Ry Cooder trekjes in het gitaarwerk en intieme zang van Lance en Maddie. In het bonkende Anna Lynn keren de bluegrass invloeden weer terug. Een aanstekelijke swinger met stemmige fiddle en sprankelende mandoline.
Big Dogs opent met bluesy gitaarwerk en ontwikkelt zich tot een snijdende funky Southern rocksong waarin je net zo makkelijk Classic Rock geluiden a la Bob Seger tegenkomt. Bovendien is het nummer voorzien van een gemeen vlammende gitaarsolo en heeft het een hoog meebrul gehalte. In Mississippi kom je zowel bluegrass als pittig rockende country tegen in een lichtvoetig swingend nummer.
Crazy Things is een voorbeeld van een typisch Amerikaanse country(rock) ballad. Loom deinend met een prachtig huilende pedal steel. Too Damn Country klinkt funky en broeierig en heeft een J.J. Cale-achtige drive.
Het album wordt afgesloten door het ontspannen klinkende en sprankelende Radio On met een hoofdrol voor de mandoline en de prima zang van Lance en Maddie.

Too Damn Country? Totaal niet!!! Op dit album van Lick Creek staat namelijk een perfecte mix van allerlei muziekstijlen, die zeer aangenaam klinkt. In de gaten houden deze band!


Tracklist:
01. The River (Intro)
02. Holy Water
03. See You Again
04. Anna Lynn
05. Big Dogs
06. Mississippi
07. Crazy Things
08. Too Damn Country
09. Radio On

Website: Lick Creek


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.