Foto Recensie: Lexie Green - Live At Bobs Records

Lexie Green – Live At Bobs Records
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 3 mei 2019

Tekst: Peter Marinus

Het feit dat bands/artiesten af en toe in platenzaken optreden ter promotie van een nieuwe release is al lang niks nieuws meer. Maar als daar dan een livealbum uit voort komt wordt het een andere zaak. Ik kan niet veel live albums opnoemen, die in een platenzaak zijn opgenomen.

Lexie Green, een Britse singer-songwriter uit Cambridgeshire, heeft ervoor gekozen om een concert in Bobs Records, een platenzaak in Whittlesey (2B Broadstreet mocht je er heen willen) als album uit te brengen. En dat is een hele slimme zet van Lexie want haar nieuwe album klinkt heerlijk ontspannen en intiem.

Lexie valt onder te brengen in de rootsrock hoek. Americana, folk en atmosferische folkpop zijn haar ding. Haar stemgeluid kan behoorlijk rauw klinken maar ook soulvol met een timbre dat vreemd genoeg Melissa Etheridge en Katie Melua met elkaar mengt.
In de opener, Gasoline It, hoor je Lexie van haar rauwe kant. Een zwierig nummer, dat qua zang en geluid richting het werk van Melissa Etheridge trekt. Lexie wordt prima begeleid door haar Indigo Blue band waarin het priemende gitaarwerk vooral opvalt. Met Country And Western gaan we over naar een zwevende ballad met een intiem en breekbaar geluid. Het Mark Knopfler-achtig gitaarspel klinkt behoorlijk atmosferisch.
De Americana invloeden komen naar boven in het heerlijk loom swingende Miss Molly’s Wrecking Ball. Een swingend nummer met een flink countrygehalte waardoor dit nummer aan het uptempo werk van Carlene Carter doet denken. Breathe is een satijnzacht deinende ballad met heerlijk bluesy gitaarwerk.
Bij het ontspannen What Would Elvis Do begin je automatisch mee te deinen. Lexie klinkt hier als een meer countrygerichte Katie Melua. Black River heeft heerlijke luie funky grooves waarover Lexie haar soulvolle vibrato op ons los laat. Ook hier is een warme bluesy gitaar te horen. Dat bluesy geluid hangt ook in het warm deinende Americana nummer 5 Miles From Memphis.
Het album wordt afgesloten met het aanstekelijke, haast Traveling Wilburys-achtige, I Ain’t Gonna Be Late.

Dit album is een prima ontspannen en intieme live registratie van de talentvolle Lexie Green. Een artieste, waarvan ik vermoed dat zij binnen no time doorbreekt naar het grote publiek.

Breathe (Live at Bobs Records)


Tracklist:
01. Gasoline It
02. Country And Western
03. Miss Molly’s Wrecking Ball
04. Breathe
05. What Would Elvis Do
06. Black River
07. 5 Miles From Memphis
08. I Ain’t Gonna Be Late

Website: Lexie Green


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.