Leslie West - Still Climbing

Leslie West – Still Climbing
Release: 29 oktober 2013. Label: Provogue Records, Mascot Label Group
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Tekst: Andre Wittebroek

Vroegere Mountain gitaarheld Leslie West komt na zijn vorige succesvolle solocd Unusual Suspects uit 2011 nu met de opvolger Still Climbing en het is weer een prachtplaat geworden.

Op Unusual Suspect liet hij zich bijstaan door zijn vrienden Steve Lukather, Zakk Wylde, Billy Gibbons, Slash en Joe Bonamassa en nu op de nieuwe plaat zijn Mark Tremonti (Alter Bridge), Johnny Winter, Jonny Lang en Dee Snider ( Twisted Sister) van de partij en ook nu is het samenspel zeer vloeiend en sterk.

De laatste jaren is Leslie West door zware tijden gegaan. Door diabetes moest in 2011, net na de opnames voor Unusual Suspects, zijn rechteronderbeen geamputeerd worden en kreeg hij er nog blaaskanker bij. Vanwege deze gezondheidsproblemen stopte hij met roken en dat heeft zijn stem hoorbaar goed gedaan. Die klinkt beter dan ooit en zoals hij zelf zegt: ‘My voice can hit notes that I could never reach before!’ en dat is een extra pluspunt van deze zeer sterke CD en dat op bijna 69jarige leeftijd.

Het grootste verschil met de vorige CD zijn de stem en de nog zwaardere riffs en gitaarpartijen. Het klinkt erg heavy en big en dat was ook Leslie’s opzet. ‘Ik gebruikte mijn Black Star versterkers, plugde mijn Dean gitaren er direct in , geen pedals en dan wordt het geluid zo heavy en vet als het maar kan.

Still Climbing staat in het teken van het overleven van die donkere periode , zijn liefde voor zijn vrouw Jenni ( die tijdens de operatie beslissen moest of zijn been geamputeerd moest worden of niet en achteraf bleek dat Leslie’s redding te zijn geweest) en voor een nieuw begin. Het nummer Feeling Good met de tekst ‘It’s a new dawn for me’, is daar het ultieme voorbeeld van. Een andere cover is When A Man Loves A Woman waarop vooral zijn zang sterk is. Verder zijn alle nummers van Leslie zelf inclusief de Mountainklassieker Long Red.

Conclusie: De CD bevat zoals gezegd zware, vette gitaarriffs, en grooves en in combinatie met zijn rauwe krachtige stem die meer naar voren komt, krijg je een heerlijke heavy bluesmix. Ik kan er geen nummer uithalen dat er bovenuit steekt, het is allemaal heel erg goed. Het zit qua opbouw en melodie geweldig in elkaar.

Kopen en genieten zou ik zeggen. Een klasseplaat.

Tracks:
01. Dying since the day I was born
02. Busted, disgusted or dead
03. Fade into you
04. Not over you at all
05.Tales of woe
06.Feeling Good
07.Hatfield or McCoy
08. When a man loves a woman
09.Long Red
10. Don’t ever let me go
11. Rev Jones Time

Website: www.mascotlabelgroup.com


Ook op Blues Magazine ...