LEO BUD WELCH - I Dont Prefer No Blues

Leo ‘Bud’ Welch – I Don’t Prefer No Blues
Big Legal Mess Records. March 24, 2015

Tekst: Stan van der Lugt

De 82jarige Mississippi bluesgitarist Leo Welch debuteerde verleden jaar met een gospel album, maar de afspraak met de platenmaatschappij was dat het vervolg een blues album zou zijn. Onder leiding van platenbaas en producer Bruce Watson zijn 10 songs opgenomen waarbij Leo o.a. hulp kreeg van Sharde Thomas (vocalen) en gitarist Jimbo Mathus.

De opener Poor Boy staat in contrast met de overige songs. Deze klassieker wordt op de traditionele Mississippi manier gezongen, met toevoeging van een koor, en ondersteund door een staande bas en percussie. De rest van het album staat in het teken van rammelende garage blues. Bekende songs als Going down slow en Sweet Black Angel krijgen een geheel eigen bewerking met heerlijk vervormde gitaren. Welch en Mathus spelen lekker tegen elkaar op in Girl in the Holler, en Mathus speelt een fijne psychedelische fuzz gitaar in I don’t know her name.

Kortom, dit is een album dat omarmt zal worden door bluespuristen en is vooral aanbevolen voor de liefhebbers van Junior Kimbrough en R.L. Burnside.

1) Poor Boy
2) Girl in the Holler
3) I don’t know her name
4) Going down slow
5) Cadillac Baby
6) Too much wine
7) I woke up
8) So many turnrows
9) Pray on
10) Sweet Black Angel

Website: http://biglegalmessrecords.com/leo-welch-i-dont-prefer-no-blues-out-324/


Ook op Blues Magazine ...