Dirty Spliff Blues_Cover

Left Lane Cruiser – Dirty Spliff Blues
Format: CD / Label: Alive Records
Releasedatum: juni 2015

Tekst: Ton Odijk, i.s.m. SR&BB

Tres Borrachos, nummer 1 van de cd. Zo. Die knallen gelijk binnen. En dat is conform verwachting. Na de meegestuurde info gelezen te hebben met kreten als – blues-driven rock’n’roll noise combo- en -hillbilly punk-blues- kwam bij mij, nog voor het beluisteren, al een vergelijking met Jaya The Cat boven borrelen. En verrek, na het beluisteren is die vergelijking er nog steeds. Gelukkig. En dat is een compliment voor Jaya The Cat. Jammer is dat de mastering op de een of andere manier de hele boel nogal overstuurd laat klinken, maar voor de rest: echt weer eens een band waarbij je aan de plaat hoort dat ze live de zaal willen opvreten en zullen doorgaan tot ze erbij neervallen. De platenmaatschappij die dit uitbrengt heet Alive Naturalsound en blijkbaar contracteren die bands die passen bij die naam. Er is niet teveel aandacht besteedt aan technisch geneuzel in de studio; volgens mij was het een kwestie van neerzetten die zooi en gaan. En dat pakt goed uit.

Een absolute hoofdrol voor de dobro van frontman Frederick “Joe” Evans IV; wat een genot. In het nummer Skateboard Blues zou er ook een skateboard bespeeld moeten worden; geen idee hoe je daar geluid uit haalt, maar deze kerels acht je daar wel toe in staat. De bandfoto heeft ook de uitstraling van drie jongens in een aftandse VW bus on the road. Heerlijk.

Heren en dames festival-programmeurs: als je nog een gaatje hebt en je kan ze boeken: doen! Het zal geen grote publiekstrekker zijn, maar de mensen die er wél zullen zijn, gaan door het plafond. Je weide of tent zal op zijn kop staan als deze jongens het podium weer aflopen. Zeker weten.

Tracks:
01 Tres Borrachos
02 Elephant Stomp
03 Whitebread n’ Beans
04 Tangled Up in Bush
05 Heavy Honey
06 Dirty Spliff Blues
07 Cutting Trees
08 All Damn Day
09 Skateboard Blues
10 She Don’t Care


Ook op Blues Magazine ...