left-lane-cruiser-beck-in-black

Left Lane Cruiser – Beck In Black
Format: CD / Label: Alive Naturalsound
Releasedatum: 8 juli 2016

Tekst: Rick Kanselaar

Thrashblues die niet voor watjes wordt gemaakt, Left Lane Cruiser kent geen mededogen met de verfijnde luisteraar. Als je niet houdt van trashy post punk blues lees dan vooral niet door want dan ben je bij Left Lane Cruiser overduidelijk aan het verkeerde adres. Het album ‘Beck In Black’ is een soort van ode aan de voormalige drummer Brenn Beck, hij speelde in de band tot en met 2014.

‘Beck In Black’ is het negende album van de band uit Indiana en herbergt veertien nummers. zes nummers zijn compleet nieuw en de overige acht kwamen voor op eerdere albums van de band. Je kan ‘Beck In Black’ dus beschouwen als een compilatie, in elk geval een prima staalkaart van waar de band voor staat. Fans van Left Lane Cruiser werd gevraagd om mee te denken welke van de oudere nummers op ‘Beck In Black’ moesten komen.

‘Beck In Black’ begint met de The Pusher, een nieuw nummer, niet geheel nieuwe aangezien het een cover is. Tevens een van de weinige nummers op het album wat niet in de hoogste versnelling gespeeld wordt, centraal thema in het nummer staat het roken van een fikse joint. De rest van de nummers staan garant voor een portie vieze vuige blues met flarden boogie, hillbilly en country blues. De stem van Frederick “Joe” Evans IV schuurt, knarst en huilt veertien nummers lang door je speakers, plak daar overstuurde microfoons, een jankend skateboard en een op hol geslagen drummer bij en je weet dat terecht bent gekomen in een one of kind trashblues rollercoaster.

De hoogtepunten op het album zijn het eerdergenoemde The Pusher, Crackalacka, Amy’s In The Kitchen, Chevrolet en Chicken. Left Lane Cruiser blijft een top band die heel goed zijn in wat ze doen, aanschaffen die plaat!

Tracklist:
01. The Pusher
02. Circus
03. G Bob
04. Bloodhound
05. Zombie Blocked
06. Chevrolet
07. Sausage Paw
08. Crackalacka
09. Hip Hop
10. Heavy
11. Maybe
12. Amy’s In The Kitchen
13. Chicken
14. Juice To Get Loose

Website: Left Lane Cruiser


Ook op Blues Magazine ...