Lee Palmer - 60 Clicks

Lee Palmer – 60 Clicks
Release datum: Juni 2014. On the Fly Music

Tekst: Patrick Struijker Boudier (http://twitter.com/p_okee)

Meer country, folk en bluegrass dan ‘echte’ blues, is 60 Clicks van Lee Palmer vooral een relaxed voortkabbelende plaat. Ideaal voor een lome en hete zomerdag met een koud biertje in je hand.

Hoewel Lee Palmer (december 1953, Hartland, Canada) in 1971 al voor het eerst echt op de planken stond, verscheen de debuutplaat van deze singer/songwriter pas in 2013: One Take: Live At Canterbury. Voor de tijd had Lee al een aantal singles uitgebracht. ‘I’ve released six CD singles on Hillcrest in the mid-90’s. They were produced by Sean O’Grady and recorded at Inception Sound, all making the Canadian Country Charts. Before he passed away, I had the chance to show my dad my first ever royalty cheque. He smiled.’

Opvolger 60 Clicks is recent verschenen en bevat tien tracks door Palmer geschreven. Het zijn voor het merendeel rustige tracks die sterk neigen richting bluegrass en country en niet zouden misstaan in een uitzending van de Grand Ole Opry. Voor scheurende gitaren of power bluesrock akkoorden moet de luisteraar niet bij deze release zijn. Waarvoor wel? Voor country tearjerkers als Sometimes, Changed Man en Wrong Not To Write. Maar ook voor een voortjakkerende songs als Together We Roll (met een fijn zuigende bluesharp),  en blues-getinte tracks als Things Are Too Good To Be Blue en Fighting The Blues.

Meer country, folk en bluegrass dan ‘echte’ blues, is 60 Clicks van Lee Palmer vooral een relaxed voortkabbelende plaat. Ideaal voor een lome en hete zomerdag met een koud biertje in je hand.

The One Take Players
Lee Palmer – Acoustic Guitar and Vocals
Al Cross – All Things Percussion
Alec Fraser – Upright Bass/Session Leader
Elmer Ferrer – Acoustic and Spanish Guitars
Roly Platt – Harmonicas
Burke Carroll – All Things Slide
Wendell Ferguson – Guitar (tracks 8 & 9)
Neil Donnell – Background Vocals

1. Do What I Does
2. Parent’s Child
3. Waiting On My Love To Come
4. Sometimes
5. Things Are Too Good To Be Blue
6. 60 Clicks
7. Changed Man
8. Fighting The Blues
9. Wrong Not To Write
10. Together We Roll

Website: www.leepalmer.ca

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by