Leather Girls – Security (Single)
Format: Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 17 februari 2018

Tekst: Peter Marinus

De hitte van de zomer in Nederland deed af en toe rare dingen met mensen. Zelfs bij ons Blues Magazine!!! De redactie heeft mij op een zeer dwingende, bij het broeierige af, wijze gewezen op deze single van de band Leather Girls uit Austin, Texas. Daar zou de redactie zeer benieuwd naar zijn!! Ja, ja….het zal wel weer….
Om hun dromen maar meteen aan diggelen te gooien zal ik eerst maar even vermelden dat we hier niet met een aantal vrouwen te maken zijn, die gekleed zijn in het leer. Waar we wel mee te maken hebben is een smerig rockende garagerock band, die bestaat uit Deborah White (bas, zang), Dillon Fernandez (drums), Erik Camacho (zang en gitaar) en Mike Garrido (gitaar en zang).

In 2017 bracht deze band het album ‘Leather Girls’ uit en als voorloper van een hopelijk snel te verschijnen nieuw album is deze single uitgebracht. We hebben hier te maken met een cover van de Otis Redding klassieker Security. Ik vermeld dit maar even want Leather Girls brengt dit nummer in een haast onherkenbare versie. Smerig rockend met gore gitaarlicks, een onvermurwbaar doorstampende ritmesectie en snerende vervormde zang. Daarover heen zweeft de engelachtige achtergrondzang van Deborah.
Het nummer klinkt alsof de Otis Redding klassieker eens flink te grazen is genomen door The Jon Spencer Blues Explosion, The Cramps en The Saints in hun jonge jaren.

Natuurlijk smaakt slechts één nummer naar meer. Daarom kijk ik kwijlend uit naar het nieuwe album.


Tracklist:
01.Security

Website: www.facebook.com/leathergirls