Lazer Lloyd

Lazer Lloyd – Lazer Lloyd
Format: CD / Label Lots of Love Records
Releasedatum: mei 2015

Door: Eric Campfens

De in New York geboren en in Connecticut opgegroeide Lloyd Paul Blumen heeft de muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Zijn vader speelde gitaar en had een uitgebreide platenverzameling. Hij groeide op met folk, jazz en blues en studeert muziek aan het Skidmore College. Er is zelfs sprake van een contract met Atlantic Records, maar Lloyd neemt de uitnodiging aan van singer-songwriter Shlomo Carlebach en volgt hem in 1994 naar Israel. Daar verblijft hij sindsdien en speelde er in diverse bands. Omgedoopt als Lazer Lloyd brengt hij in 2011 en 2012 twee goed ontvangen cd’s uit.

Onlangs is zijn derde album, eenvoudig ‘Lazer Lloyd’ genoemd, verschenen. Deze bestaat uit twaalf zelfgeschreven songs en een cover, namelijk Otis Reddings Dock Of The Bay. Op het album horen we diverse bluesstijlen, als Mississippi blues (Burning Thunder), bluesrock (Out Of Time, Set My Soul Free), rock ‘n roll (Rockin’ In The Holy Land) en soulblues (Broken Dreams, Moroccan Woman).

Het is een meer dan uitstekend album geworden. Misschien dat niet iedereen kapot is van de inhoud van de songs. Lloyd is een orthodoxe Jood en daar komt hij voor uit, ook in zijn muziek. Maar de songs zijn gewoon erg goed en Lloyd is een muzikant die zijn vak verstaat.

1. Burning Thunder
2. Suffering
3. Rockin’ In The Holy Land
4. Never Give Up
5. Out Of Time
6. Broken Dreams
7. Set My Soul Free
8. (Sittin’ On) The Dock Of The Bay
9. Moroccan Woman
10. Love Yourself
11. Time To Love
12. Whole Heart

Early Lazer Lloyd

Ook op Blues Magazine ...