Foto Recensie: LaVendore Rogue – Light Up

LaVendore Rogue – Light Up
Release: 13 maart 2015. Hollytree Studios

Tekst: Paul Scholman

LaVendore Rogue is eind 2013 ontstaan nadat Hokie Joint plots ophield te bestaan. JoJo Burgess had last van zijn alcoholisme en andere persoonlijk zaken noopten hem om zijn levensstijl volledig om te gooien. Joel Fisk en Steven ‘Cupsy’ Cutmore die met Hokie Joint lekker aan de weg timmerden gaan op in LaVendore Rogue, aangevuld met Rob ‘TankTank’ Barry op bas en Warren Lynn op toetsen. Eerder verscheen er eind 2013 verscheen al een eerste EP en nu is er dan cd ‘Light Up’.

Hokie Joint was een band die zich meer gestort had op de Chicagoblues. Het klonk allemaal wat vuiger, smeriger, wellicht wat strakker. Buiten de herkenning van de stem van JoJo hoor je daar op zich niet zo heel veel meer van terug. Hoewel The Music Starts to Play al wat meer naar het zuiden schoof. Mooi bruggetje naar Southern Rock wellicht? Die invloeden hoor je zeker terug op ‘Light Up’. De bluesharp is thuisgebleven en daarvoor in de plaats is er een orgeltje dat lekker op de achtergrond meeblaast. Maar er zijn meer invloeden te bespeuren. Je hoort wat Americana, Blues, het is soms wat meer (Southern)Rock, soms ook een enkel Keltisch geluid, altijd gedreven, vol passie, zoals we van JoJo Burges gewend zijn.

LaVendore Rogue - "Dead Man's Chest" (2015)

‘Riot’ is een van de hoogtepunten in mijn beleving. Lekker onheilspellend, onderhoudend en opzepend, maar ook pakkend door de zang van JoJo, althans mij pakt het. Ik houd wel van een stem die tot het gaatje gaat en zanger die langs de afgrond van zijn kunnen loopt. Smerig, vuig schreef ik al. Dat is hij dus nog niet verleerd, maar hij doseert het nu meer. Hij kan ook ‘normaal’ zingen als ik het zo uit mag drukken. Zo ook in ‘Riot’. De muziek is ook wat melodieuzer geworden. Wellicht is er wat meer tijd voor de productie genomen en is het door een mengtafel heengetrokken.

Het resultaat mag er dan ook zijn. Een volwassen plaat die wat mij betreft snel in de Lage Landen gepresenteerd zou moeten worden. Er staan geen slechte nummers op ‘Light Up’. Er zijn heerlijke gitaarrifjes te horen, zoals bijvoorbeeld op ‘Honey Murder’. JoJo heeft inmiddels, zo heb ik begrepen, een agency gevonden en zal op korte termijn een tour voorbereiden. Wellicht dat de heren pas in 2016 hun opwachting kunnen maken, ik hoop echter toch op wat eerder. Maar u hoeft niet te wanhopen, want we hebben deze plaat en JoJo Burges en kornuiten kunnen het nog steeds!

1. Dead Man’s Chest
2. The Maze
3. Animal
4. Honey Murder
5. Riot
6. Gangsters Thieves & Villains
7. A.S.A.D
8. Siesta Resistance
9. Tattoo
10. Play It All Night Long

Website: http://lavendorerogue.com/


Ook op Blues Magazine ...