Laurence Jones Cover

LAURENCE JONES – WHAT`S IT GONNA BE
Format: CD / Label: RUF Records
Releasedatum: 13 april 2015

Tekst: Harry Radstake (Bluestown Radio – www.bluestown-raalte.nl)

Dit is alweer het derde album van deze jonge bluesrock artiest. En wat voor een. Een cd die je meteen bij het eerste nummer bij de strot grijpt. Waarom deze artiest niet vaker in Nederland te bewonderen is, is mij een volledig raadsel.

Aan deze cd zal het zeker niet liggen, strak, goede productie en zijn gitaarwerk wordt met het jaar beter. Met uitzondering van Good Morning Blues en Can`t Get Enough, allemaal eigen werk. De titeltrack What`s It Gonna Be is een retestrakke bluesrock song die dan ook meteen de toon voor de rest van het album zet. Hoog tempo en prima tekst.

Ook Don`t No Reason gaat weer in deze lijn door met prachtig gitaarwerk van Laurence. De track Evil is een van mijn favoriete songs op dit album, het tempo gaat weer behoorlijk omhoog, met in het middenstuk een magnifieke gitaarsolo. Deze track Touch Your Moonlight is een track die zo bij elk radiostation gedraaid kan worden, voor mij een iets minder nummer.

Don`t Look Back is een ballad met als gast zangeres Sandi Thom, verrassend mooi nummer. Mooie tekst en prachtig samenspel. All I Need is weer een uptemponummer met in het middenstuk weer prachtig gitaarspel van Laurence. Being Alone is ook weer stevige track, maar geen uitschieter. Good Morning Blues, ook weer een van mijn favorieten, een echt bluesnummer die het live zeker goed zal doen, strak, hard en prachtig gitaarwerk. De zang is ook erg goed. Geschreven door Lead Belly, een voorbeeld voor velen.

Can`t Get Enough, Laurence heeft dit nummer van Bad Company op zijn album gezet, omdat het herinneringen opriep aan zijn jeugd, tsja en bij wie niet. Goed uitgevoerd, helemaal in zijn eigen stijl. Als gast niemand minder dan Dana Fuchs. Ook weer zo`n nummer die het live erg goed zal doen. Set It Free, ook weer een nummer die het live goed zal doen met de gitaarsolo in het middenstuk. Stop Moving The House, de laatste song van dit album, met een hoog tempo, piano/keyboard spel van Julian “Mr Jools” Grudgings en Lewis Stephens. Goed samenspel en het plezier spat eraf.

Conclusie: Een erg goed album met een strakke band die goed op elkaar ingespeeld is. Met gastoptredens van Sandi Thom en Dana Fuchs een slimme/goede zet. Heb je de mogelijkheid om Laurence Jones te zien en vooral te horen, ga er dan naar toe, tot die tijd is dit album een erg goed alternatief.

Tracklist
01. What`s It Gonna Be
02. Don`t No Reason
03. Evil
04. Touch Your Moonlight
05. Don`t Look Back
06. All I Need
07. Being Alone
08. Good Morning Blues
09. Can`t Get Enough ”
10. Set It Free
11. Stop Moving The House

Band:
Laurence Jones: Vocals – Giutars
Roger Inniss: Bass
Miri Miettinen: Drums

Gasten:
Julian “Mr Jools”Grudgings & Lewis Stephens: Keyboards
SJ Mortimer: Backing Vocals
Sandi Thom: Vocals
Dana Fuchs: Vocals

Website Laurence Jones

14 mei: Jazz Festival, Breda
16 mei: More Blues Festival, Zottegem
19 juni: Welons Festival, Wintelre


Ook op Blues Magazine ...