Laurence Jones - Temptation

Laurence Jones – Temptation
Ruf records 2014

Door Hans Wolven

Inmiddels is dit de tweede cd van Laurence Jones, maar de eerste bij Ruf records. Zoals de eigenaar van Ruf records zegt: ‘In mijn stal zitten alleen maar bijzondere muzikanten.’ Dat mag van Laurence Jones zeker gezegd worden.

De muziek van Laurence heeft wel wat weg van de manier van spelen zoals bij de bij ons bekende Julian Sas. Lekker stevig en niet van dat benauwde, soms recht toe recht aan, maar soms ook weer melodisch, maar altijd loepzuiver.

Het eerste nummer Foolin me knalt zoals dat hoort; zet de volumeknop maar open en laat de blues over je heen komen, je hoort de kwaliteit. Movin on, de titel zegt het al; blijf in beweging en luister naar de tekst, ga je eigen weg, een nummer dat zo op de playlist van Julian Sas zou kunnen. Dit is muziek die je eigenlijk live moet horen, de optredens van Laurence zullen ongetwijfeld van het podium afknallen.

Het album bevat 12 nummers, stuk voor stuk schitterende nummers en allemaal van zeer hoge kwaliteit. Je hoort direct dat je hier met vaklui te maken hebt. Bij het wat melodische Tomorrow is another day heb je direct in de gaten dat de band perfect op elkaar is ingespeeld. Het titel nummer Temptation laat horen hoe Laurence de gitaar tot in de perfectie beheerst, het nummer stampt maar door en de gitaar heeft de schitterende hoofdrol.

Ik kan alle nummers wel noemen, maar het album zelf beluisteren lijkt mij veel beter, het is een klasse product geworden. Echt muziek voor liefhebbers van de muziek van Rory Gallagher en Walter Trout.

Een aanrader dus!

1 Foolin’ Me
2 Move On
3 Tomorrow Is Another Day
4 Temptation
5 Can’t Keep Living Like This
6 Whisper in the Wind
7 Fall from the Sky
8 My Eyes Keep Me in Trouble
9 Southern Breeze
10 Wind Me Up
11 Bad Bad Dream
12 Soul Swamp River
13 Feels Like Home


Ook op Blues Magazine ...