Foto Recensie: Larkin Poe - Peach

Larkin Poe – Peach
Format: Cd – Digital / Label: Tricki Woo records
Releasedatum: 29 September 2017

Tekst: Jos Verhagen

Mijn eerste kennismaking met Larkin Poe was op YouTube, op een van mijn favoriete YouTube Channels, “Norman’s Rare Guitars”. In dit gitaar walhalla wordt door veel muzikanten live in de zaak gespeeld op de meest uiteenlopende klassieke en bijzonder gitaren. Zo was daar een jamsessie van Larkin Poe en Tyler Bryant op een elektrische Sitar, een bijzondere ervaring. Blij verrast was ik dan ook om de cd ‘Peach’ van Larkin Poe op de recensie lijst te zien. De plaat immers stamt al uit september 2017.

Larkin Poe, zusjes Rebecca en Megan Lovell, een singer-songwriters duo uit Atlanta, Georgia met een voorliefde voor roots rock en blues. Het zijn multi-instrumentalisten die een brede variëteit aan gitaren beheersen, lapsteel, gitaar, banjo alles hoor je op de cd voorbij komen. Ze zijn onafhankelijke vrijgevochten zielen, alles op deze cd produceerden ze zelf. Thuis in de slaapkamer op hun laptop en met het programma Garageband namen ze alle muziek en vocalen op.

De bevriende engineer Roger Alan Nichols van Bell Tone Recording mixte de Garageband opnames tot één geheel. Rebecca Lovell is het muzikale brein van Larkin Poe, de spraakwaterval die zij is, vertaalt zich naar de nummers. Megan’s bijdrages beperken zich vooral tot muzikale bijdrage, waarbij de lapsteel gitaar haar sterke troef is. De zusjes opereren vooral als duo, maar voor de grotere optredens vallen ze graag terug op een kwartet met Tarka Layman bas en Kevin McGowan drums. Ze vinden dat het publiek dat verdient.

Eigenlijk druk bezig met optreden en het maken van video’s voor YouTube, bezig met het maken van video’s van oude blues klassiekers, merkten ze dat voor optredens toch het uitbrengen van nieuw werk noodzakelijk was. Larkin Poe verlegde hier hun eigen grenzen. Overdonderend van deze cd raak ik in de ban van de dames Lovell, ze zitten in mijn hoofd.

De opener van deze cd de Robert Johnson klassieker Come On In My Kitchen is een rustig beginnetje van dit album, maar met Freedom en Son House’s Preaching Blues gaan alle remmen los en laten ze hun creativiteit de vrije loop. Doorstampend met een eigen interpretatie van de Leadbelly/Ram Jam klassieker Black Betty, met Megan Lovell haar lapsteel gitaar geselend. In Look Away heeft Rebecca de hoofdrol, haar flexibele stem buigt zich in dit nummer rond de tekst. Het eigenzinnige Pink & Red, of het verpletterende Wanted Woman/AC/DC, de dames schuwen ook het ruigere werk niet.

Larkin Poe zet zich met de cd ‘Peach’ in de etalage, dit is de moderne manier van blues muziek maken. Van dit soort bands kunnen we meer verwachten in 2018. Een nieuwe generatie blues artiesten met gevoel voor de roots uit de jaren 20-30 van de vorige eeuw.

Larkin Poe | Preachin' Blues (Official Video)


Tracklist:
01. Come Into My Kitchen
02. Freedom
03. Black Betty
04. Look Away
05. Preachin’ Blues
06. Cast ‘Em Out
07. Pink & Red
08. John The Revelator
09. Wanted Woman / AC/DC
10. Tom Devil

Website: Larkin Poe


Ook op Blues Magazine ...