Foto Recensie: Lance Lopez - Tell The Truth

Lance Lopez – Tell The Truth
Format: CD – LP – Digital / Label: Provogue – Mascot Label Group
Releasedatum: 2 maart 2018

 Tekst: Joop van Rossem

 Zeven jaar hebben Lance Lopez-fans moeten wachten op het zevende solo-album van hun held. Niet zo vreemd gezien het feit dat hij de afgelopen jaren druk was met het trio Supersonic Blues Machine, een samenwerkingsverband met zijn kameraden Fabrizio Grossi en Kenny Aronoff.
Die band bracht tot dusver twee langspelers uit, waarvan met name debuut ‘West Of Flushing, South Of Frisco’ een absolute topper genoemd mag worden.

Lopez’ nieuwe cd ligt stijltechnisch in de buurt van zijn zijproject en bevat een stevig bluesrockend elftal lekkere liedjes met als uitschieters opener Never Came Easy To Me, met verrukkelijk orgel- en mondharmonicaspel, High Life, Down To One Bar, Cash My Check,  het relatief wat rustiger uitgevallen Raise  Some Hell, titelstuk Tell The Truth, het uit de luidsprekers knallende Back On The Highway en de afsluitende, prachtige bluesballad Blue Moon Rsing, niet te verwarren met Creedence Clearwater Revivals Bad Moon Rising.

Lopez is in het gelukkige bezit van een vaardige hand van schrijven en ook zijn zang en gitaarspel behoren tot de beste in het bluesrock wereldje.


Tracklist:
01. Never Came Easy To Me
02. Mr. Lucky
03. Down To One Bar
04. High Life
05. Cash My Check
06. The Real Deal
07. Raise Some Hell
08. Angel Eyes Of Blue
09. Back On The Highway
10. Blue Moon Rising
11. Tell The Truth

Website: Lance Lopez

Tour:
16 maart: De Boerderij – Zoetermeer (als onderdeel van Rockin’ The Blues 2018 Tour, tesamen met Eric Gales, Gary Hoey en Quinn Sullivan)


Ook op Blues Magazine ...