Lance Lopez - Salvation From Sundown

Lance Lopez – Salvation from Sundown

Formaat : CD / DVD
Label : MIG Music
Release : 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Andre Wittebroek

Lance Lopez zag ik voor de eerste maal live bij de Rockpalastopnames in Tanzbrunnen in Keulen vorig jaar. Daarna afgelopen 27 augustus nogmaals in de Bosuil in Weert en daar kon er aan interview aangekoppeld worden (lees interview hier). Door deze optredens en het zeer aangename gesprek was de interesse in deze artiest al snel gewekt. Tijdens het interview spraken we al over deze laatste CD/DVD van hem genaamd Salvation from Sundown.

Het is een prachtschijf geworden! De schijfjes zitten in een luxe klaphoes, de CD aan de voorkant, de DVD aan de achterkant . De teksten andersom afgedrukt zodat CD en DVD los van elkaar snel te zien zijn. De eerste verrassing is de DVD: het zijn de opnames van het Rockpalastconcert waar ikzelf bij was. Toen Rockpalast de show uitzond op WDR3 stond de DVDrecorder in huize Wittebroek aan om het op te nemen. Nu maanden later staan ze op de orginele DVD in een nog betere kwaliteit! Leuke verrassing.
Nu naar de muziek. Er zit een groot verschil tussen de CD en de DVD, dus studio en live. Live speelt Lance de songs veel langer dan op de plaat. Ze worden uitgesponnen en veel sologitaarwerk zit er in. Lance is daar duidelijk de spil waarom alles draait, de begeleiders zijn ook meer “begeleiders”. De studio CD laat de andere kant van hem zien: kortere, pakkendere songs met kop en staart en niet die erg lange solo’s in het middenstuk.

De geluidskwaliteit is geweldig en het klinkt fris en maakt zeker indruk. Gitaren klinken drukvol, de bas vol en de drums in balans. Lance stem heeft dat ‘’schuurpapier’’ wat in de bluesrock vaker voorkomt en zeer gewaardeerd wordt. Er staan 4 covers en 8 eigen composities waarin stevige blues wordt afgewisseld met slowblues en meerdere malen met heerlijke, groovy funkyblues. . Zijn eigen songs zijn m.b.t.compositie van hoge kwaliteit, ze zijn zeker niet minder dan de covers. Groot compliment zou ik zeggen.
Mijn voorkeurnummers zijn Love of Mine, My Good Thang, Neverlove en Romeo. Al met al een prima CD met geen zwakke momenten.

De DVD is wat minder geluidstechnisch gezien, het geluid is veel zachter opgenomen en Lance laat zien toch wel erg verliefd te zijn op gitaarsolo’s. Ze zijn dan wel aan de erg lange kant, daar moet je wel van houden, zo niet dan kan het te langdradig worden. Persoonlijk heb ik er geen moeite mee.

Conclusie: een prima CD, een topper in de bluesrock en alhoewel de DVD kwalitatief minder is, toch een lekkere bonus. Je krijgt die er eigenlijk gratis bij!!! De aanschaf meer dan waard!!

Tracklisting:

CD:
1. Love Of Mine
2. My Good Thang
3. Heart Fixin Business
4. One Half Hour
5. So Alone
6. Salvation From Sundown
7. Neverlove
8. It Shoulda Been Me 9. Stubbs
10. Locked Outta Love
11. Why
12. Romeo

DVD:
1. Stubbs
2. Love Of Mine
3. My Good Thang
4. Heart Fixin’ Business
5. Neverlove
6. El Paso Sugar
7. One Half Hour
8. Friend Of Mine
9. Salvation From Sundown
10. Locked Out Of Love
11. Stones In My Pathway
12. La Grange

Website : www.myspace.com/lancelopez


Ook op Blues Magazine ...