Kris Pohlmann Band – New Resolution

Format: CD/ Label: Kris Pohlmann / Relaese: 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

De hoofddirectie van deze pagina blijken ook maar mensen van vlees en bloed te zijn, anders is niet te verklaren dat dit juweel van een cd zolang op de redactie onder het stof is blijven liggen.
Het album is al ruim een jaar uit en het is nu hoog tijd dat Kris Pohlmann eens in de schijnwerpers wordt gezet. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
De Kris Pohlmann Band werd in 2005 opgericht door de in Engeland geboren gitarist/zanger Kris Pohlmann die begeleiders vond in de Amerikaan Warren Richardson op basgitaar en de Duitse drummer Elmar Stolley.
In het voorjaar van 2007 wordt de EP “Heavy Pain” uitgebracht en begint de band naam te maken in het Duitse clubcircuit.
In 2010 komt het eerste volwaardige album “New Resolution” op de markt dat twaalf door Kris zelf geschreven songs bevat. In tegenstelling tot “Heavy Pain” vaart Kris met “New Resolution” een meer commerciëlere koers. Blues mag dan wel basis zijn, maar de songs worden nu geïnjecteerd met een flinke dosis rock, pop en funk en de nadruk ligt vooral op goed uitgewerkte en gevarieerde songs met pakkende refreinen. De gitaar staat meer in dienst van het liedje hoewel er ook voor de meer gitaar georiënteerde liefhebber nog genoeg te genieten valt. De songs worden ondersteund door krachtige riffs en effectieve gitaarsolo’s. Kris vervalt niet in egotripperij wat de diepgang van de songs alleen maar ten goede komt.
Met “New Resolution” bewijst Kris Pohlmann een toptalent te zijn waar we hopelijk in de toekomst meer van gaan horen. Speciaal aanbevolen voor de liefhebbers van o.a. John Mayer en Aynsley Lister. Vrijdag 17 juni staat de Kris Pohlmann Band samen met Flavium in De Bosuil te Weert.

Tracks:
01. Feel The Same
02. One Chance
03. I’ll Come Around
04. Only One Heart
05. Got To Let You Go
06. Sorry
07. Got To Be The Blues
08. You Don’t Know Me
09. Get Away
10. Would It Make A Difference
11. Fallin’Down
12. Just Can Make It On My Own

Website artiest: www.krispohlmannband.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.