Koch Marshall Trio – Toby Arrives
Format: Cd – Vinyl – Digital / Label: Mascot Label Group
Releasedatum: 23 februari 2018

Tekst: Jos Verhagen

Als je door Joe Bonamassa wordt aangehaald als een “scary good” guitar player, dan wordt je als recensent geprikkeld. En ik kan beamen, dit is een scary good guitar player. Ik speel zelf geen instrument maar ik volg de muziekscene in al zijn variaties al jaren, en dit is het betere gitaarwerk.

Koch Marshall Trio is echter meer dan dat, dit is een muzikaal fenomeen. Met deze uit volledig instrumentale stukken opgebouwde cd ‘Toby Arrives’, schotelen ze ons hogeschool gitaar, hogeschool Hammond en hogeschool drumwerk voor. Greg Koch gitaar, Toby Lee Marshall Hammond, en Greg’s zoon Dylan Koch op drums zij leveren hier dit puike werkstuk af.

Greg Koch is voor de gitaristen onder ons geen onbekende vermoed ik, als ambassadeur voor Fender, columnist in vele muziekbladen en schrijver van instructie boeken en video’s zal elke gitarist hem waarschijnlijk wel kennen. Toby Lee Marshall komt uit een muzikale familie waar de fascinatie voor de Hammond kwam toen zijn vader hem mee nam naar Dr Mambo’s combo met Steve Cherewan op Hammond. Daarna maakte hij als toetsenist in de band van Bernard Allison zijn muzikale meters. Bekend om zijn groovy baslijnen en kronkelige akkoorden hoor je een grootmeester aan het werk.

De vraag is hoe komen twee van zulke muzikale genieën dan bij een. Nou daar komt zoon Dylan Koch om de hoek kijken. Deze Dylan Koch, als jazz drummer opgeleid speelde in de band van Dylan Salfer samen met Toby Marshall. Onder de indruk van mans kunnen kwam hij steeds bij zijn vader thuis met verhalen over deze Toby. Zo ontmoet zij elkaar op een vrije zaterdag en tijdens het jammen ontstond deze ‘Toby Arrives’.

Vanaf de openingstrack Toby Arrives, tot aan Sin Repent Repeat hebben alle nummers zo’n groove, het swingt, het muziekplezier spat er van af, waarbij weergaloos gitaar spel van Greg Koch wordt afgewisseld door superb Hammond spel van Toby Lee Marshall, alles stijlvol omlijst door Dylan Koch’s drumwerk.

Persoonlijke favoriet, het aan Joe Satriani refererende Heed The Boogaloo en Boogie Yourself Drade. Dit uptempo nummer straalt in alles uit wat het maken van muziek moet zijn, plezier maken en genieten van andermans kunsten.
Genoten heb ik van deze cd die ik dan ook iedereen wil aanraden.


Tracklist:
01. Toby Arrives
02. Funk Meat
03. Heed The Boogaloo
04. Let’s Get Sinister
05. Mysterioso
06. Enter The Rats
07. Boogie Yourself Drade
08. Sin Repent Repeat

Website: Greg Koch


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.