Kirsten Thien – Solo Live From The Meisenfrei Blues Club

Kirsten Thien – Solo Live From The Meisenfrei Blues Club
Screen Door Records

Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door: Frank Schatorjé

De uit New York afkomstige Kirsten Thien, heeft met haar 4e album, een live album een schot in de roos afgeleverd. Mensen die haar optredens gezien hebben weten hoe soulvol en Bluezy ze kan klinken. In 2011 was ze al met band te gast in Nederland. Op dit album doet ze het helemaal alleen en dat is een hele opgave als je normaliter een band achter je hebt staan.

Bij de eerste luistertour kreeg ik gelijk het gevoel dat ze veel in haar mars heeft en deze opnames bijzonder zijn. Als je je stem en teksten zo overtuigend kunt gebruiken heb je bijna geen band meer nodig. Haar gitaarspel is verdienstelijk, maar sober. Het lijkt een gemis te zijn omdat er vrijwel niet gesoleerd wordt, maar als ze op subtiele wijze “You’ve got me” bezingt ga je gelijk overstag.

Het livealbum is op 30 oktober 2012 in de Meisenfrei Blues Club in Bremen opgenomen en in juni 2013 op de markt gebracht. Het album bevat 15 tracks en deze worden overtuigend en fris door haar aan elkaar gepraat, de sfeer is uitstekend. Acht tracks zijn door haar zelf geschreven en overtuigen me van haar kwaliteiten als songwriter. Producer van het album, Erik Boyd, normaliter bassist in haar band, schreef ook enkele tracks samen met haar.

De covers zijn goed gekozen, waarbij de Sippi Wallace cover “Women Be Wise”, illustreert hoe ze muzikaal verwant is aan Bonnie Raitt. De uithalen van haar stem in “Fooled Around and Fell in Love” doen het origineel bijna vergeten, kippenvel! Ik had nog niet eerder gehoord van Kirsten Thien, maar ik kijk uit naar een eerste ontmoeting met haar op een podium. Dat kan in augustus, want op 17 augustus speelt ze op het Drijf in Blues festival in Giethoorn, een aanrader…en draai je lekker warm met dit ingetogen, eerlijke live-album.


Ook op Blues Magazine ...