Format: Beschikbaar op digitale platforms
Label: Ogierea records
Release: 29 juli 2022

Tekst: Jos Verhagen

Als je naar de teksten luistert van Kirk Fletcher op zijn nieuwe album Heartache by the pound dan zou je kunnen denken het is niet pluis in huize Fletcher. De nummers op dit album doen de titel eer aan, in dit zeer persoonlijke album vertaalt hij hartzeer van opgebroken relaties vakkundig naar de blues. Zijn gitaarspel past de nummers als een handschoen, verfijnd, ingetogen, subtiel. Zijn stem is donker zoals we hem kennen, soms met wat effecten erop om de nodige variatie te brengen is het met de juiste aanvulling van backing vocalen, blazers en toetsen een heerlijke samenhangend geheel.

Heartache by the pound is zijn zevende album die hij opnam in de beroemde Fame studio in Muscle Shoals met een keur aan muzikale vakmensen zoals toetsenist keyboardist Reese Wynans (Stevie Ray Vaughan & Double Trouble), drummer Terrence F. Clark (Robert Cray), bass players Travis Carlton (Sara Barellies) en Randy Bermudes (The Fabulous Thunderbirds), backing vocalist Jade MacRae (Joe Bonamassa), trompetist Mark Pender (Bruce Springsteen), and saxofonist Joe Sublett (Taj Mahal). Deze allstar band staat garant voor muzikale perfectie zoals gezegd opgenomen in de Fame studio, de tempel van de soul muziek, met een vibe die zei hij nodig had om dit album te kunnen maken “It’s the same building where all these fantastic people like Otis Rush and Aretha Franklin have recorded. I wanted the vibe. I needed to bring these songs there.”

En toch hoe perfect het ook mag klinken het heeft wel zijn tijd nodig, bij een eerste luisterbeurt komt het album enigszins saai over. Dat komt deels door de zang van Kirk. Echter bij elke herhaling groeit het album, wordt de persoonlijke boodschap in de nummers beter begrepen en neemt het gitaarspel van Kirk Fletcher je mee. Zijn solo’s zijn karakteristiek, puntig en met een pijn die je voelt en volledig passend bij de nummers. Nummers als Afraid to Die, Too Scared To Live; de titeltrack Heartache By The Pound, The Night’s Calling For You; Wrapped Up, Tangled Up In The Blues zijn de nummers waarin je het verlies, het onbegrip en de misverstanden voelt. Het afsluitende Hope For Us dat is al helemaal een klapper. De gitaarsolo die Kirk Fletcher hier tevoorschijn tovert is pure magie.

Kirk Fletcher overtreft zichzelf door zijn liefdesverdriet zo vorm te geven met overtuiging en passie voor de blues.

Kirk Fletcher - Heartache by the Pound (Offcial Video)

Tracklist:
1. Shine A Light On Love
2. Afraid To Die, Too Scared To Live
3. Heartache By The Pound
4. I’ve Made Nights By Myself
5. The Night’s Calling For You
6. Wrapped Up, Tangled Up in the Blues
7. Wrong Kinda Love
8. I Can’t Find No Love
9. Wild Cat Tamer
10. Hope For Us

Website: http://kirkfletcherband.com/


Ook op Blues Magazine ...