Recensie: King Biscuit Boy – Hoodoo In My Soul

King Biscuit Boy –  Hoodoo In My Soul

Format: CD/ Label:Blues BoulevardRecords/ Release: juli 2012
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Paul Scholman

In een woord een feest. Deze heruitgave van King Biscuit Boy – “Mouth of Steel”. Boogie, slide, harp , rhythm & blues, rock & roll het gaat maar door. Geloof me, de hele cd lang. Het swingt, rockt van voor tot achter. Je vraagt je wel eens af waarom een cd weer wordt heruitgebracht, maar bij deze had ik zoiets als, “waarom niet eerder?”

Helaas voor King Biscuit Boy was ik de toko aan het schilderen en lag stof te verzamelen, en zoals nu bleek, ten onrechte. Ik kreeg hem van de burelen van Bluesmagazine tegelijkertijd met, hoe toepasselijk, “Life Is Hard” van 12BBB en je moet keuzes maken in het leven. Het leven is hard, maar als je deze plaat in je speler gooit verzacht het veel leed.

Ik geloof niet dat de heren van King Biscuit Boy er lang mee zullen zitten, want de plaat zag begin jaren 80 reeds het levenslicht. Een man haal ik er uit: Canadees Richard Newell , geboren in Hamilton in 1944 speelde op legendarische wijze harp, niet alleen op deze plaat, maar ook voor Muddy Waters, Joe Cocker, Janis Joplin, Etta James. Kreeg complimenten van de groten der aarde zoals the Stones en the Beatles. Helaas op 59 jarige leeftijd overleden.

Blues Boulevard Records heeft terecht gemeend deze cd met louter covers opnieuw uit te brengen. Gewoon in huis halen deze schijf, je wordt er vrolijk van. Ik kan het ook niet helpen. Troost voor het fijne vakantieweer en voor het (te)lange wachten op deze recensie.

 1. Georgia Slop
 2. Done Everithing I Can
 3. Mama Luchie
 4. Neighbour, Neighbour
 5. Down The Line
 6. Hoodoo Party
 7. Route 90
 8. Terraplane Blues
 9. It’s My Soul
 10. Necromonia
 11. Get It Right
 12. Look Out Mabel
 13. Step Back Baby

 

2016-10-14T01:05:16+00:00 19 juli 2012|Categories: Recensies|Tags: , |0 reacties

We horen graag je mening! Voeg reactie toe