Kent – Hot Chicken Sandwich
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 9 november 2018

Tekst: Peter Marinus

Artiesten, die gebruik maken van de ukelele als instrument, kunnen in de meeste gevallen ondergebracht worden in de rubriek van de “eenlingen”. Artiesten, die zich niet veel aantrekken van de heersende muzikale trends maar gewoon lekker hun eigen gang gaan. In het verleden had je dergelijke artiesten al in de personen van Tiny Tim, Jona Lewie, Johnny G. en zelfs Eddie Vedder.
Er is er één bijgekomen in de persoon van Kent. Hij werd als Kent Vodden geboren en komt uit Bracebridge, Canada. Naast de ukelele bespeelt hij de tenorgitaar, de cigarbox, percussie en zingt hij.
Op de vijf tracks van zijn nieuwste release wordt hij bijgestaan door Jesse King op de bas, gitaar, keyboards en percussie. Kent brengt nummers, die putten uit de muzikale historie zoals uit de blues, vaudeville, folk en oude jazz maar dan wel met een duidelijk eigen stempel.

Zo opent hij met Dry Little Cracker. Een zacht en warm swingend nummer met een vrolijk geluid dat mede veroorzaakt wordt door de sprankelende en swingende ukelele klanken. Het nummer klinkt als een mix van vaudeville, oude jazz, Hawaiiaanse muziek en folk. Kent voorziet het huppelende nummer van zijn warme stemgeluid.
Far Out laat een mengeling horen van folk en countryblues met minimale begeleiding van wat handgeklap en gitaar. Met wederom een aanstekelijke, warme swing. Het bluesgehalte is in Hot Chicken Sandwich vrij hoog. Een stampend countrybluesnummer met rauw authentiek klinkende, snijdende tenorgitaar en vervormde zang, naast een stampende basdrum en stotende bas.
Me Neither is een ontspannen bluesy bonkend nummer met zacht ruisende drums waarin ook zachte keyboardklanken te horen zijn. De zang klinkt als hij is opgenomen in een galmende badkamer.
Dit veel te korte album wordt dan alweer afgesloten met het mysterieus klinkende Tanto Lamento. Een nummer, dat qua sfeer richting het werk van Johnny Cash met Rick Rubin of Tom Waits gaat. Kent’s gitaarspel klinkt zowel mysterieus als sprankelend met een dreigend bonkende basdrum en tamboerijn.

Dit korte album doet naar veel meer smaken. Wat duidelijk is, is dat we er weer een eigenzinnige, getalenteerde “eenling” bij hebben!Tracks:
01. Dry Little Cracker
02. Far Out
03. Hot Chicken Sandwich
04. Me Ne Neiher
05. Tanto Lamento

Website: Kent