Kenny Wayne Shepherd - Live In Chicago (CD)

Kenny Wayne Shepherd Band – Live! In Chicago
Featuring Hubert Sumlin, Willie Big Eyes Smith, Bryan Lee and Buddy Flett

Formaat: CD / Label: Roadrunner Records / Release: oktober 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

In 2007 verscheen de cd/dvd documentaire 10 DAYS OUT (BLUES FROM THE BACKROADS) over de zoektocht van Kenny Wayne Shepherd naar originele bluesartiesten in het Zuiden van de Verenigde Staten. Diverse artiesten werden met spaarzame begeleiding van Kenny Wayne voor het nageslacht vastgelegd met behulp van een verplaatsbare studio.
Blijkbaar is de samenwerking met de oude bluesgeneratie Kenny Wayne Shephard goed bevallen want voor de opnamen voor LIVE! IN CHICAGO waren een aantal bluesrotten uitgenodigd zoals de gitaristen Hubert Sumlin, Buddy Flett en Bryan Lee alsmede drummer Willie “Big Eyes” Smith. Verder komen nog toetsenist Rod d’Ath (o.a. ex Rory Gallagher) en Double Trouble bassist Tommy Shannon voorbij.
Kenny Wayne staat bij de fans bekend als een meester-gitarist die zijn publiek met furieus spel uit de sokken weet te blazen.
Het zal de luisteraar dus niet verbazen dat op LIVE! Kenny Wayne ouderwets tekeer gaat en maar weer eens bevestigd één van de groten in de blues/rock te zijn.
Maar Kenny Wayne is ook een professioneel die, waar nodig, zijn gasten alle ruimte geeft om te kunnen excelleren. En zo stonden er op het podium geen ego’s die elkaar probeerden de loef af te steken maar was er die avond een cumulatie van talenten die van LIVE! een staalkaart van gepassioneerde blues maakt.
Een gevarieerd album met stomende bluesrock en zompige blues gespeeld door verschillende generaties topmuzikanten, allen verenigd door een hardnekkig virus dat de blues heet. En dat maakt van LIVE! IN CHICAGO een juweel van een schijf.

Tracks

1. Somehow, Somewhere, Someway
2. King’s Highway
3. True Lies
4. Deja Voodoo
5. Sell My Monkey
6. Dance For Me
7. Baby Don’t Say That No More
8. Eye to Eye
9. How Many More Years
10. Sick and Tired
11. Feed Me
12. Rocking Daddy
13. Blue on Black
14. I’m A King Bee

Internet : www.kennywayneshepherd.net


Ook op Blues Magazine ...