Kaz Murphy – Ride Out The Storm
Format: CD – Digital / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 11 januari 2019

Tekst: Wim Velderman

Kaz Murphy ’s nieuwste project, is live opgenomen in maart 2018 in The Zone in Dripping Springs, Texas. Geflankeerd door producer, multi-instrumentalist en zanger Scrappy Jud Newcomb, drummer Pat Manske , Jon Notarthomas op gitaar, bas en zang en back-ups door Penny Jo Pullus.

Zijn elf zelf geschreven songteksten, geven een frisse kijk op de tradities van bluegrass, folk en country-western songwriting, met de verhalenkant van Kaz en zijn uitgesproken stem. Kaz die vanaf zijn tiende  zingt en optreedt. Een alleskunner op creatief gebied: tekstschrijver,percussionist, musicalster. Langdurig werkzaam buiten de States ook hier in Europa, waar hij ook soloplaten opnam. ‘Ride Out The Storm’ is zijn vierde soloproduct, waarop je kunt horen dat de man niet alleen tekstueel ervaren is, maar goed bij stem is en zijn instrumenten onder de knie heeft. Zo luister ik bijvoorbeeld naar:
When People Come Together, de opener, die is typerend. Een eenvoudig pleidooi voor solidariteit En kemerkend de fantastische, tijdloze muzikale basis waarop dit allemaal is gebouwd. Niemand probeert hier het wiel opnieuw uit te vinden en dat komt het album absoluut ten goede.
A Sunny Day is een eenvoudige, bluesy song. Blue Devil Sky, het verhaal vertelt van een breuk met het gezin. Die stem hier is eigenlijk allesbepalend. Of het nu de zachte Thunderhead is of zelfs het gesproken woord intro naar Soft Heart, Kaz stelt de wereld zou een veel betere plaats zijn als onze leiders hier of daar de meest eenvoudige waarden en normen als basis en uitgangspunt van beleid zouden gebruiken. Stella Rae is een grimmige reflectie op verslaving.

Een album gemaakt volgens traditie. Degelijk, goed doordacht en met fraai gitaarspel. Veertig minuten luisteren naar verhalen over het leven van alledag en de uitwassen daarvan. Boeiend van begin tot eind. Kat Murphy staat niet voor niets hoog op de ranglijsten van de radiostations in de States. “Ride Out The Storm”.


Tracks:
01. When People Come Together
02. A Sunny Day
03. Blue Devil Sky
04. Thunderhead
05. Soft Heart
06. Where You Come From
07. All I Wanna Do Is Work
08. Somebody Could Be Me
09. Stella Rae
10. Forget About The World Tonight
11. Rise Me Up

Website: Kaz Murphy


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.