Katy Guillen & The GirlsRemember What You Knew Before
Format: CD – Digital / Label: KG & G Records
Releasedatum: 2 maart 2018

Tekst  Anne Kruiter

Toen Katy Guillen 8 jaar was begon ze met gitaarspelen. Rond haar veertiende was ze al graag geziene gast op jamsessies in Kansas City. Dat dit kleine meisje al goed wist hoe ze de blues moest spelen bleef niet onopgemerkt en in 2012 mocht ze mee op tour als voorprogramma van de Royal Southern Brotherhood. Deze kans greep ze met beide handen aan. Ze rekruteerde twee andere dames en begon de groep Katy Guillen & The Girls.

Het kleine meisje heeft Katy ondertussen ver achter zich gelaten. Deze band heeft een flinke live reputatie opgebouwd dankzij hun energieke shows. Deze energie vind je ook terug op hun eerste twee albums. Maar voor hun nieuwe release neemt de band gas terug. ‘Remember What You Knew Before’ is een akoestische album met nieuwe composities en oude nummers in een nieuw jasje. Een gewaagde keuze voor een energieke band! Laten we gaan luisteren.

‘Remember What You Knew Before’
Met de opening Slingshot laat Katy direct horen dat akoestisch niet makkelijk, simpel of terug naar de basis betekent. Over het arrangement en geluid is vreselijk goed nagedacht. De goede tweede stemmen verraden dit al een beetje, en als de elektrische gitaar er in komt met een prachtige partij zit deze recensent te juichen achter zijn laptop.

Na het prachtige Slingshot laat Katy zien waar ze goed in is: Blues maken. The Load is een slepende slide blues. Ondanks de zware drums blijft dit nummer lichtvoetig. Een fijne moderne take op een een hele oude stijl. Hetzelfde geldt voor Humbucker. De gok met de afterbeat in het refrein pakt op dit nummer erg goed uit.

Maar naast blues tapt Katy op deze plaat ook uit een ander vaatje. De kleine liedjes hebben een heerlijke folky feel. Met minimale drums en prachtige gitaarlijnen zijn nummers als Biwi, Quiver en Stalling On Dreams een fijne afwisseling op de blues songs.

Eindoordeel:
De gok van Katy Guillen & The Girls om een akoestisch album te maken pakt goed uit! Over de sound en arrangementen is vreselijk goed nagedacht en dat maakt dit album heerlijk om naar te luisteren. De mix tussen folk en blues zorgt ervoor dat het album interessant blijft. Zeker een aanrader!


Tracklist
01. Slingshot
02. The Load
03. Waiting Till The Day
04. Gabriela
05. Humbucker
06. Can’t Live Here Anymore
07. Stalling on Dreams
08. Biwi
09. Quiver
10. Funny Place

Website: Katy Guillen & The Girls

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Recensies
Sort by