Kathy Boyé & The DTG Gang – I Feel Alive
Format: CD – Digital / Label: Eureka Records
Releasedatum: 23 april 2018

Tekst: Peter Marinus

Als je van ontspannen “feel good” blues houdt met een hoog soulgehalte moet je je oren eens te luister leggen bij deze mini cd van de Franse formatie Kathy Boyé & The DTG Gang. Kathy is een zeer ervaren zangeres, die onder meer zong bij Nico Wayne Toussaint en ook nog eens haar eigen gospelgroep, The Vocal Colors, heeft.
Die ervaring spat er ook gelijk vanaf op dit album. Ook haar begeleiders Mister Tchang (gitaar), Daniel Stec (toetsen), Pascal Celma (bas) en Fabien Tournier (drums) bewijzen zeer doorgewinterde muzikanten te zijn.

Het titelnummer, I Feel Alive, is een soulvol funky bluesnummer met een heerlijk romig klinkend orgel. Kathy’s zwoele stem heeft een aangenaam vibrato, enigszins vergelijkbaar met de stem van Dani Klein van Vaya Con Dios. Gitarist Mister Tchang is prima op dreef in een vlammend scheurende solo. In de boogie Well On My Road bewijst Kathy ook op de harmonica haar “vrouwtje” te staan. Een lekker loom pompend nummer met een soepel soulorgel. De shuffle No More Baby heeft een jazzy geluid met de brandende gitaar en het soul orgel in de hoofdrollen.
Crazy 16 Blues is een emotionele slow pianoblues, uiteraard over het feit dat Kathy door haar geliefde verlaten is. In dit nummer komen de vocale kwaliteiten van Kathy het beste tot zijn/haar recht. Ook de hard huilende gitaarsolo eist alle aandacht op. Home is voorzien van een haast Meters-achtig drumritme en gitaarriffs die mij aan “Standin’ On Sghakey Ground” van The Temptations deden denken. Ook Chicago’s versie van “I’m A Man” kwam tijdens het beluisteren van dit stevige funknummer voorbij.
Het album wordt afgesloten door Deep In My Head, een ballad van een hoge soulkwaliteit. Een intiem nummer met hoofdrollen voor Kathy en de prikkende soulgitaar.

Jammer dat we het maar met zes nummers moeten doen. Ik had graag wat meer van deze prima Franse soulblues band gehoord!


Tracklist:
01. I Feel Alive
02. Well On My Road
03. No More Baby
04. Crazy 16 Blues
05. Home
06. Deep In My Head

Website: Kathy Boyé