Kathy And The Kilowatts  – Premonition Of Love
Format: CD – Digital / Label: Nola Blue Records
Releasedatum: 13 april 2018

Tekst: Wim Velderman (radiomaker bij 14 local radiostations: Black&Blues)

Whats in a name ? Nou, soms zijn bandnamen in dit genre ijzersterk, soms zijn ze wat gevonden of kinderachtig. Over Kathy’s bandnaam heb ik zo m’n eigen ideeën maar die hou ik maar even voor me, tenslotte gaat het om de muziek. ‘Premonition Of Love’ volgt de cd ‘Let’s Do This Thing’ uit 2016 op.

Kathy Murray gaat al een aantal decennia mee in de blues en kan een goede song schrijven. De band op de cd klinkt goed. Tegenwoordig weet je niet altijd of dezelfde mensen bij een live-optreden ook op de bühne staan, maar in dit geval maakt het niet zo uit. Deze Texanen zullen niet gauw buiten de States optreden. Alhoewel ik hoor dat Kathy’s stem door de wol geverfd is heb ik moeite direct “om” te gaan. Wat dunnetjes en nasaal, daar moet met een goede harmonizer (soft- of hardware) nog wel aan te sleutelen zijn.

Ik tel dertien songs die vele typen rhythm vertegenwoordigen en hoor behalve  een prima gitarist uitstekende blazers. Bij Grow Some zit ik zelfs rockend op de stoel en typ dit stukje. Plezierig al met al.


Tracks:
01. Lawdy, What A Gal
02. Texas Tony
03. Honey Talk
04. Me and My Chauffeur Blues
05. First Do No Harm
06. Premonition Of Love
07. Beggars Can’t Be Choosers
08. Always Fooling Me
09. Grow Some
10. Black Nights
11. What Have I Done Wrong
12. Final Verdict
13. Sugar Bee

Website: Kathy And The Kilowatts