Karen Lovely - Still The Rain (CD)

Karen Lovely
Still The Rain

Formaat : CD
Label : Prettypear records
Release : 2010

Door Frank van Engelen

Karen Lovely is een Canadese schoonheid, die een aantal jaren gelede voor het eerst van zich liet horen met het album Lucky Girl.
Dit album bleek een smakelijke verassing te zijn in de Blues and Beyond scene. Een stem die staat als een huis, en verdomd ook nog eens zeer apart klinkt.
Het eerste album bevatte een aardig aantal Covers van o.m B.B. King met wel opl een heel eigenzinnige manier dus. de band die ze om zich heen had, was er eentje van grote klasse als je het mij vraagt. het was een kwestie van tijd dat dit album zijn plek moest gaan vinden, en de dame haar lang gekoesterde droom in vervulling ziet gaan. Dit is naar mijn idee meer dan terecht, en het album kreeg dan ook veel airplay bij de diverse radio station´s.

Nu is er dan schijf 2, en die komt na het feit dat deze karen dus met haar huidige band plaats 2 heeft veroverd tijdens de Blues alive award uitreiking, wat natuurlijk een groot succes genoemd mag worden.
De nieuwe schijf Stil The Rain, is even een stapje hoger van deze kanjer. Prachtige song´s worden omringd door een schitterende invulling van haar nieuwe band, en de productie waarvoor Dennis Walker verantwoordelijk is, is meer dan goed. Dennis stond trouwens ook al garant voor prima dingen van Robert cray onder meer.
Stil The Rain is een album gevuld met de beste blues die je maar kan bedenken en barst ook nog eens van de variatie. De stem van Karen is zowaar nog beter geworden, en doet mij regelmatig denken aan een jonge Tineke Schoenmaker, maar ook de zeer eigenzinnige Maggie bell.

De nummers gaan van Chicago Blues naar de prachtigste ballades kan ik U zeggen, waar je echt heel erg kippenvel van krijgt.
Het album bevat dan ook nog eens 13 eigen nummers, die werkelijk grote indruk maken. Laten we eens even wat dingen er uit pakken okay?

Opener BLues Ain´t Far behind, laat al een prima Chicago blues zien, waar in de piano, sax, gitaar al een behoorlijke toon zetten. heerlijk die stem, met die hele kleine vibratie er in.
Dan meteen Sunny Weather, oei wat een mooie ballade mensen, pracht stem, pracht compositie.
de Mississippi ontwaakt in de titel song Stil The Rain, een dreigend geheel die bij je binnen komt qua intentie.
Other Plans, weer een mooie bluesey ballade, ala Tineke een beetje. en dan die slepende hammond op de achtergrond.
dan volgt er dan een funky nummer en meteen Full Time Job, wat mij betreft een van de Highlights, shiffering mooi.

Ook een prima slow blues in Glad When You gone, waar gewoon alles in zit wat een goede blues moet hebben.
Dan wederom een parel Never Fellt No BLues, een slow blues van optima forma, met een glansrol voor m.n de uitstekende gitarist Michael Vannice.
Nog eentje dan die mijn bekoring zonder twijfel heeft, de afsluiter So Willing, een Heartfellt ballade waar je even bij moet slikken, althans ik wel.

Dit album is een parel waar ik echt de shiffers van krijg kan ik U allen melden, ik ben benieuwd of jullie dat ook krijgen? Laat je vooral verwennen door dit meer dan bijzondere jonge talent. Kiss from me to Karen beautifull.

Tracks

01. Blues Ain´t Far Behind
02. Sunny Weather
03. Still The Rain
04. Cold Man Cold
05. Other Plans
06. Ask Your Heart
07. Full Time Job
08. Glad You´re Gone
09. Never Felt NO Blues
10. I´ve had Enough
11. Older Fool
12. Knock Knock
13. So Willing

Internet : www.karenlovely.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.