Kara Grainger - Shiver & Sigh
Kara Grainger – Shiver & Sigh
Eclecto Groove Records
Cosmox.nl, BluesCD’s online bestellen

Door: Frank Schatorjé

Het derde album van deze uit Australië afkomstige Bluesdiva. De connecties en invloeden van Bonnie Raitt zijn ruim aanwezig op dit nieuwe album. Een album waaruit blijkt dat deze dame erg veel talent heeft en ze dit ook op alle fronten wil exploiteren.

Het album klinkt onderhoudend, maar in mijn ogen op enkele tracks zoals “Shiver & Sigh”, “Lost In You” en “Holding Out For Love” net iets té over geproduceerd. Het neigt voor een bluesalbum net iets te veel richting pop en voor pop net te bluezy. Een aantal tracks zijn sterk en met een eerlijke vibe, zoals de opening, “Little Pack op Lies”, waarop de vergelijking met Bonnie Raitt volop aanwezig is en de kwaliteiten overtuigend zijn van Kara. Op “I’m Not Ready” klinkt ze ook doorleefd en sterk en creëert ze een spannend nummer door goed gitaarspel en een sterke compositie.

New Orleans invloeden komen terug op “Now Way You Can Hurt Me Now”. Robert Johnson’s “C’mon in my Kitchen” krijgt een frisse uitvoering, met harmonicabegeleiding van broer Mitch Grainger. Soulinvloeden, enkele blazers en een funky gitaartje in “You’re The One”, geven het album weer wat frisheid en puurheid. Iets wat zeer zeker gezegd mag worden van de laatste twee tracks, “Breaking Up Somebody’s Home”, spannend en uit de tenen gezongen. Het ingetogen en verstilde “Overdue For The Blues” is een zeer fraai slot van een album wat soms iets te gladjes is, maar ook enkele erg sterke nummers heeft waaruit blijkt dat deze dame veel in haar mars heeft.


Ook op Blues Magazine ...