Kai Strauss-i go by feel

KAI STRAUSS – I Go By Feel
Format : CD/ Label : Continental Blue Heaven
Releasedatum : 13 november 2015

Tekst : Frans ter Elst

Kai Strauss is een 45-jarige Duitse bluesgitarist die al meer dan 25 jaar meedraait in clubs en festivals. Hij is jarenlang de gitarist geweest bij Memo Gonzalez en heeft gespeeld bij o.a. Sugar Ray Norcia, Darrel Nulisch en Doug Jay.
Hij is daarna een solocarriere begonnen en vorig jaar is zijn debuutalbum verschenen getiteld ‘Electric Blues’. Hiermee heeft hij de German award for best album 2014 gewonnen.
Op de cd ‘I Go By Feel’  wordt hij bijgestaan door Mike Wheeler – gitaar, Tommie Harris (zang:Luther`s Blues en Soul Fixin`Man) , Tony Vega – slide, Sax Gordon – sax en Pete van der Pluijm op harmonica
Dit heeft geleid tot een mooie vlotte cd met dertien nummers waarvan een live. Er zit veel variatie in.
Acht nummers hebben pianobegeleiding (swingende boogiewoogie), twee zijn met blazers en vier keer wordt de mondharmonica ingezet. Dit leidt tot negen prima nummers en vier alleszins acceptabele songs. Vijf keer is er sprake van een slow blues en acht maal is het vlot en swingend.
A Fool Way Too Long is een slow blues voor gitaar en harmonica met goede gitaar- en orgelsolo. Ain’t Gonna Ramble No More is een vlot gitaar/harmonica nummer met mooie solo’s. Back And Forth (hen en weerum zeggen wij in Twente) is een swingend instrumenteel nummer met prima gitaar- en saxsolo. Drinkin’ Woman is een vlot nummer voor piano en slidegitaar. Early In The Morning is een live nummer. Het is een slow blues met goede solo’s voor slide, gitaar en harmonica. Het duurt iets te lang, zodat de spanning wat wegebt. Gotta Wake Up gaat over een rare droom met Robert Cray-achtig gitaarspel;het is wat minder sterk. I Take My Time is slow met mooie harmonica- en gitaarsolo. I’m Leaving You is boogiewoogie piano met gitaar. Knockin’ On Your Door is een piano rocknummer over iemand die aan een dichte deur komt. Luther’s Blues is een mooie tribute aan Luther Allison met prima gitaar en piano. Midnight Shift is een slowblues met mooie gitaar- en pianosolo. Hetzelfde geldt voor Money Is The Name Of The Game. Het laatste nummer is Soul Fixin’ Man, een swingnummer voor piano en gitaar. Al met al een prima cd !

Tracklist :
01. A Fool Way Too Long – 5.40
02. Drinkin’ Woman – 3.00
03. Luther’s Blues – 5.58
04. Gotta Wake Up – 4.41
05. Knockin’ On Your Door – 3.47
06. Back And Forth – 5.13
07. Midnight Shift – 4.21
08. Soul Fixin’ Man – 3.58
09. Ain’t Gonna Ramble No More – 4.12
10. Money Is The Name Of The Game – 5.24
11. I Take My Time – 3.48
12. I’m Leaving You – 3.38
13. Early In The Morning – 10.55

Website: Kai Strauss


Ook op Blues Magazine ...