Foto Recensie: Justin Saladino Band - A Fool’s Heart

Justin Saladino Band – A Fool’s Heart
Format: CD – Digital / Label: Disques Bros Records
Releasedatum: 4 mei 2018

Tekst: Peter Marinus

En wederom dient zich een nieuwe, jonge bluesrock gitarist aan in de persoon van de 23-jarige Justin Saladino uit Montreal, samen met zijn Justin Saladino Band. Die bestaat naast Justin op zang en gitaar uit Gabriel Forget (bas), A.J. Aboud (drums), Felix Blackburn (gitaar), David Osekl-Afrifa (toetsen), Remi Cormier (trompet), Connor Seidel (percussie) en Beatrice Keeler (achtergrondzang). Na een EP uit 2016 is hier dan het eerste album. Justin weet een flinke hoeveelheid muzikale stijlen te mengen op dit album. Zo komen uiteraard de blues maar ook pop, funk, soul en country voorbij.

Justin strooit gelijk Keith Richards-achtige riffs in het rond in de opener A Fool I’ll Stay. Een lui groovend nummer waarin een hoog popgehalte zit, met name door de zang van Beatrice Keeler. Een aangenaam lichtvoetig nummer met Justin’s hard priemende gitaargeluid. Honey is een soepel groovend funknummer waarin je een mix hoort van Joe Louis Walker-achtige soulblues en funky pop. Take What You Need is een bluesrock shuffle van het loom funky sort waarin het geluid van Living Colour doorsijpelt. Dat komt door de Corey Glover-achtige soulvolle stem van Justin maar ook door het Vernon Reid-achtige gitaarwerk. Een juweel van een nummer!
All You Ever Need is een ingetogen breekbare soulballad met intiem sprankelende gitaar. We gaan met Third Week Of June ineens op de ontspannen countrytoer in een stijl die lijkt op Eric Clapton’s “Lay Down Sally”. Het countrygeluid blijft nog even aanwezig in Good Love. Dit wordt met name veroorzaakt door het gitaargeluid van Justin. Wederom een Clapton-achtig nummer. Daarna volgt de soulballad Put The Hammer Down met ingetogen bluesy gitaar. Only You is een aanstekelijk, luchtig groovend funky bluesnummer. Bad Habit komt langzaam op gang en is een funker a la Living Colour waarin Justin kwistig met zijn bluesy, funky en jazzy licks strooit. In Winter Cowboys gaat Justin op de luchtige soultoer met een zeer zonnig geluid. Peace With You is een soulballad zoals ‘ie hoort met sentimenteel huilende gitaar en een breekbaar geluid. Tot slot volgt nog het zeer intieme Mama Said waarin Justin alleen met zijn akoestische gitaar te horen is.

We hebben hier te maken met een zeer veelbelovend en veelzijdig nieuw gitaartalent. Die omschrijving moet genoeg zijn om direkt dit album te gaan beluisteren, of beter nog, aan te schaffen!


Tracklist:
01. A Fool I’ll Stay
02. Honey
03. Take What You Need
04. All You Ever Need
05. Third Week Of June
06. Good Love
07. Put The Hammer Down
08. Only You
09. Bad Habit
10. Winter Cowboys
11. Peace With You
12. Mama Said

Website: Justin Saladino Band


Ook op Blues Magazine ...