Foto Recensie: Joyann Parker - Hard To Love

Joyann Parker – Hard To Love
Format: CD – Digital / Label: Hopeless Romantic Records
Releasedatum: 13 april 2018

Tekst: Peter Marinus

Soms loopt een carrière totaal anders dan dat je verwachtte. Neem nou die van zangeres Joyann Parker uit Minneapolis. Zij is een klassiek opgeleide pianiste maar nadat haar oren in aanraking kwamen met de soulklanken van het befaamde Stax label en daar later ook nog eens blues bij kwam, besloot zij zich te storten op een carrière als soulzangeres. En ik durf zo brutaal te zijn om te voorspellen dat wij hier met een toekomstige grote ster te maken hebben. Qua geluid hoor ik de rauwheid van een zangeres als Elkie Brooks en de soul van zangeressen als Joss Stone en Dusty Springfield in haar zang terug.
Op haar nieuwe album wordt zij bijgestaan door een aantal klasse muzikanten als gitarist Mark Lamoine, bassist Michael Carvale, pianist en organist Tim Wick, drummer Alec Tackmann en Gunhild Carling op allerlei blaasinstrumenten. Het album staat als een huis! Een zeer soulvol huis!

Opener Memphis is een bluesy nummer waarin ook wat countryinvloeden terug te horen zijn. Het smerige slidewerk van Mark Lamoine geeft het nummer ook nog een Southern rock sausje. Na een bluesy gitaar intro gaat Envy verder als een loom groovend soulnummer in een stijl die Joss Stone ook zou passen. Dus met echo’s uit het verleden van o.a. Ann Peebles of Betty Wright. Mark Lamoine blinkt hier weer uit met zijn Steve Cropper-achtige spel. Home is een soulballad in de beste Otis Redding (I’ve Got Dreams To Remember) stijl met Joyann’s warme bluesy stemgeluid als hoeksteen. Dizzy heeft een opgewekt Motown soul ritme dat door de stuwende bas in stand wordt gehouden. In de intieme ballad Jigsaw Heart worden soul en blues prima vermengd.
Who What When Where Why is een lichtvoetig funky soulnummer met een hoekig Stax ritme. De blazers geven het nummer een New Orleans gevoel. Na de gepolijste soul van Bluer Than You marcheren we New Orleans binnen op een hoekig drumritme en blijven daar funky rond dartelen. Evil Hearted is een zacht zwevend jazzy soulnummer waarin de orgelgolven en de bluesy gitaar en zang prima samengaan. Take My Heart And Run trekt meer richting countryblues, mede door de roestige slide klanken. Hoezo zitten er Chuck Berry invloeden in het intro van What Happened To Me? Een lekker frivool pompende rocker met voortdurend opduikende Chuck Berry licks.
Dit indrukwekkende soulalbum wordt zeer stijlvol afgesloten met de jazzy pianoballad Hard To Love.


Tracklist:
01. Memphis
02. Envy
03. Home
04. Dizzy
05. Jigsaw Heart
06. Who What When Where Why
07. Bluer Than You
08. Ray
09. Evil Hearted
10. Take My Heart And Run
11. Your Mama
12. What Happened To Me
13. Hard To Love

Website: Joyann Parker


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.