Joshua Hyslop – Echos
Format: CD – Digital / Label: Nettwerk Records
Releasedatum: 23 februari 2018

Tekst: Peter Marinus

Ik wil absoluut niet overkomen als Bouquet Reeks lezer maar dit derde album van de Canadese singer-songwriter Joshua Hyslop klinkt dermate intiem, dat het lijkt alsof hij zijn nummers speciaal voor mij heeft gezongen.
Deze 31-jarige artiest is in zeer korte tijd erg populair geworden op de Spotify playlists en maakt muziek, die ergens tussen Damien Rice, Sufjan Stevens en Ryan Adams in past. Hij beschikt over een heel intiem fluwelen stemgeluid, dat voor menig smeltend vrouwen (en mannen) hart zal zorgen.

Dat stemgeluid komt direct prima uit in de opener van dit album, Say It Again. Een warm zacht nummer met heerlijk zwevende strijkerspartijen waarbij je je automatisch erg comfortabel voelt. Dat intieme gevoel blijft het hele album bij je. Dus ook in de ballad Stand Your Ground met een soulvol orgel en Joshua’s stem, die hier wat van Nils Lofgren weg heeft. De ballad Home is er één van het zeer delicate soort met rustiek tokkelende akoestische gitaar en hemelse strijkers.
In Long Way Down fluistert Joshua haast hetgeen de sfeer van dit nummer gelijk verraadt. Warm en intiem dus. How You’ve Been heeft een broeierig Twin Peaks sfeertje met constant aanwezige soundscapes en messcherpe elektrische gitaar.
Into The Dark heeft muzikaal flinke verwijzingen naar Bob Dylan’s “The Times They Are A-Changin”. De laatste twee nummers van dit album, Fall en At All,  zijn beiden zeer intieme ballads, die naar het werk van Nick Drake neigen.
Stoere bluesmannen- en vrouwen lopen vaak bij dit soort muziek weg. Muziek zonder stekkers is geen muziek is hun argument meestal. Toch weet ik zeker, dat sommigen van hen stiekem van dit album genieten en stilletjes een traantje wegpinken. Waar is mijn zakdoek gebleven?


Tracklist:
01. Say It Again
02. Stand Your Ground
03. Home
04. Long Way Down
05. What’s To Come
06. Lighter Than A Stone
07. How You’ve Been
08. This Is How It Goes
09. Into The Dark
10. Fall
11. At All

Website: Joshua Hyslop

 


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.