Joshua Batten – Searching For Answers
Format: CD / Label: Eigen Beheer
Releasedatum: 21 april 2017

Tekst: Bennuman

Een debuut cd van de 21-jarige Joshua Batten uit Melbourne, Australië.

De muziek die Joshua Batten samen met zijn band Batten Down maakt is geïnspireerd op de klassieke rock, folk en progfolk, in het bijzonder van Joe Bonamassa, Deep Purple en Passenger.Zijn band bestaat uit:

  • Joshua Batten-zang, gitaar, looppedals
  • Steven Reinhardt-keyboards, gitaar, backing vocals
  • Sean Ahrbeck-bas
  • Shane McMahon-drum, backing vocals

Volgens de media is hij een snel reizende ster in de muziek scene van Melbourne, maar ook in de andere grote steden. Dit mede door zijn agressieve manier van spelen, krachtige stem, ‘live-looping’ en sterke performance op het podium.

De cd bestaande uit zes nummers, opent met Not Your Kind Of Man, krachtig gezongen gespeeld, klinkt als Deep Purple in hun goede dagen. Mooie binnenkomer die, lijkt mij, ook de opening vormt bij optredens. Vervolgens krijgen we weer een sterk nummer voor de kiezen met Nobody Understands Me. Ja, met zo’n titel moet je wel stevig te keer gaan en rocken. Nummer drie opent zowaar rustig met een bluesharp maar daarna weer van Jetje. Jammer alleen dat het erg lijkt op het vorige nummer.
Een heel mooi nummer is Poetry, een folkie ballad compleet met akoestische gitaren en violen terwijl zijn krachtige stem zorgt voor een goede balans. Het is daardoor een sterk nummer. Met het vijfde nummer Look Up krijg je een zaal wel op de been, lekker orgel, goed gitaarwerk en een tekst om mee te brullen. Een mooi afscheid van deze cd komt voor rekening van de titelsong Searching For Answers.

Een mooi debuut deze cd; zes eigen nummers, mooi uitgevoerd en geproduceerd. Gezien de reputatie van Joshua Batten en zijn band zal het volgende album hoogstwaarschijnlijk wel een live registratie zijn. Ik kijk er naar uit!

Tracks:
01. Not Your Kind Of Man
02. Nobody Understands Me
03. Homemade Wine
04. Poetry
05. Look Up
06. Searching For Answers

Website: Joshua Batten

 


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.