Josh Hoyer – The End Of The Night (EP)
Format: CD – Digital / Label: Silver Street Records
Releasedatum: 26 januari 2018

Tekst: Bennuman

Een aardige verrassing van Josh Hoyer (van Josh Hoyer & Soul Colossal) in de vorm van een letterlijk klein solo project met als resultaat deze mini EP The End Of The Night’.

Samen met Jon Coleman (bandleider van Trace Adkins en producer van deze EP) en de bekende songwriter uit Nashville, Jay Knowles die onder andere schreef voor Harry Connick Jr. en Blake Shelton, schreef hij drie songs die werden opgenomen en gemixed in Nashville door technicus Teddy Morgan en later gemastered door Richard Dodd.

Josh Hoyer beschrijft het als een ‘solo side project’. Normaal schrijft, produceert en arrangeert hij zijn eigen muziek en dus was de samenwerking met gevestigde schrijvers, muzikanten en producers iets geheel nieuws. Het haalde hem uit zijn comfort zone en dit resulteerde in een aantal mooie liedjes. In hetzelfde interview vertelde hij ook dat hij deze ervaring nu gebruikt voor het volgende album van Josh Hoyer & Soul Colossal dat in de loop van dit jaar uitkomt.

Het eerste nummer The End Of The Night is een typisch soulnummer met een lekkere groove. Vervolgens het fantastische country-rock nummer Big Love en als afsluiter het soulvolle Rosario.

Naast Hoyer’s krachtige stem horen wij enkele van de tegenwoordig meest gevraagde sessie muzikanten uit Nashville, zoals Kenny Greenberg op gitaren, Luis Espaillat op bas, Greg Morrow op drums, Jon Coleman op piano en B3, Doug Moffet op sax, Quentin Ware op trompet en tot slot Marion Grace die de backing vocals verzorgde.

Een klein juweeltje van deze man die in 2017 meedeed in het Amerikaanse talentenprogramma The Voice, daarna direct met zijn band zijn eerste Europese tour via 27 steden volbracht en een prachtig live album liet verschijnen van het concert in de beroemde zaal Ancienne Belgique in Brussel.


Tracks:
01. The End Of The Night
02. Big Love
03. Rosario

Website: Josh Hoyer

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Releases Concert, Tour & Festival Nieuws Concertverslagen
Sort by